Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı'na 52 Ülke Katılacak

Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı'na 52 Ülke Katılacak

Bu yıl 13’üncü kez kapılarını açacak Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı’da 52 ülkeden katılımcı yer alacak.

Bu yıl 13’üncü kez kapılarını açacak Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı’da 52 ülkeden katılımcı yer alacak. 4 – 7 Aralık tarihlerinde Antalya EXPO Center’da TURKCELL ve Ziraat Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek. Fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre geçen yıl 170 milyon TL’lik uluslararası iş bağlantısı yapıldı. Türk seracılar 14 ülkeden 5 milyon metrekare sera üretimi siparişi aldı. Bu yıl da tarım sektörünün uluslararası iş anlaşmaları için önemli bir buluşma noktası olacağı belirtilen fuarda ilk kez tamamen yerli kivi, muz ve Hindistan cevizi görücüye çıkacak. Fuarda sergilenecekler arasında aşılama yöntemiyle geliştirilen ‘cinderella domates’, ‘sultan incir’, ‘siyah karpuz’ ve 2,7 kiloluk salkım üzüm ‘sultani’ gibi özel ürünler de var.

Fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in yanı sıra Growtech Tarım Fuarı, Bosna Hersek Tarım Bakanı Yardımcısı Suad Camdzıc, Azerbaycan Tarım Bakanı Yardımcısı ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sektörle ilgili birçok yerli ve yabancı konuk katılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.