Görme engelliler için Braille kütüphanesi

Görme engelliler için Braille kütüphanesi

Türkiye Görme Engelliler Derneği Konya Şubesi Görme Engelli bireylerin Kuran-ı Kerim okumaları için ihtiyaçları olan Kabartma Yazı (Braille) kütüphanesini hayata geçiriyor.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Konya Şubesi Görme Engelli bireylerin Kuran-ı Kerim okumaları için ihtiyaçları olan Kabartma Yazı (Braille) kütüphanesini hayata geçiriyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Konya Şubesi çok kıt imkanları olmasına rağmen başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Mehmet Ali Şahin’in görme engelli bireylerin Kuran-ı Kerim okumaları için uzun zamandır istekleri olan Kabartma Yazı (Braille) kütüphanesini hayata geçirmek için başlattığı çalışma meyvesini vermeye başladı. Şahin ve dernek üyeleri ilk olarak Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme engelliler ilk ve orta öğretim okulunu ziyaret ederek okul müdürü Adem Fesli ile uzun süre istişare etti. Okul Müdürü Adem Fesli dernek yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, “Görme engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları olan Kabartma Yazı Kütüphanesinin eksikleri için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Derneğin okulumuzu ziyaret etmelerinden mutlu olduk. Ayrıca dernek üyeleri ile öğrencilerimizin arasında oluşan köprü sayesinde okul ve dernek arasında güzel çalışmaların olacağını arzu ediyoruz” dedi.

Daha sonra Konya İl Müftülüğü görevlisi Halil İbrahim Coşkun ve dernek üyeleri ile birlikte program düzenleyen Şahin, “İl Müftülüğümüzün katkıları ile düzenlenen programda üyelerimiz ile hoş bir sohbet ortamı oluşturduk. Hocamızın sohbeti ile görme engelli bireylerimiz güzel bir hafta sonu geçirdi. Ayrıca İl Müftülüğümüzün ve hayırseverlerimizin katkıları ile Kabartma Yazı (Braille)

Kütüphanemizin eksiklerini kısa sürede gidererek arkadaşlarımızın istekleri olan bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bunun için bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.