Goalballcılar Erzurumda terliyor

Goalballcılar Erzurumda terliyor

Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından düzenlenen Goalball 1. ve 2. Lig müsabakaları Erzurumda devam ediyor

Bayanlar 1. Liginde mücadele eden Konya Selçuklu Görme Engelliler Spor Kulübü önceki gün oynadığı maçta İstanbul Turget Spor Kulübü’ne 7-4 yenildi. Geçtiğimiz günlerde Goalball Süper Ligine Yükselme Grup Maçları 8-13 Temmuz tarihleri arasında Konya’da yapılmıştı. Cemal Gürsel ile Palandöken Spor Salonlarında devam eden ve 24 takımın katıldığı müsabakalarda önceki gün 18 karşılaşma yapılırken, dün ise 7’si bayanlar toplam 21 karşılaşma yapıldı.
Turnuvayı takip etmek üzere şehre gelen GESF Golball As Başkanı Mehmet Göktaş, yaptığı açıklamada, halkın düzenlenen organizasyonlara yeteri kadar ilgi göstermediğinden yakındı.
Türkiye genelinde engelliler tarafından düzenlenen etkinliklere halkın yeteri kadar ilgi göstermediğini belirten Göktaş, katılımların az olması nedeniyle, engellilerin yaşadığı sorunların tam anlamıyla bilinemeyeceğini bildirdi. Göktaş, “Federasyon olarak düzenlenen etkinliklerde, halkımızın yanımızda olmasını istiyoruz. Halkın turnuva ve maçlara katılımı için çaba harcıyoruz. Buna rağmen halkımız yine tribünleri doldurmuyor” dedi.
Müsabakalara katılarak engelli sporculara destek verenlerin, sporcular gibi görme engelliler olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti: “Sadece Erzurum’da değil, Türkiye’nin bir çok yerinde aynı sorunla karşılaştık. Halkımız, düzenlediğimiz turnuvalara yeteri kadar ilgi göstermiyor. Bu tür turnuvalara halk katılırsa, bizleri daha iyi anlarlar. Yaşadığımız sorunların neler olduğunu kendileri daha iyi kavrar. Engelleri kaldırmak için halkımızın organizasyonlara ilgi göstermesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.