Gesiad, Fildişi Sahilleri İş Gezisi Öncesi Ülkeyi Tanıttı

Gesiad, Fildişi Sahilleri İş Gezisi Öncesi Ülkeyi Tanıttı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), 5-8 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği Fildişi Sahilleri iş gezisi öncesi, ülkedeki ticaret ve yatırım imkânlarını öğrenmek için Fildişi Sahilleri Büyükelçisi Yacouba Atta’yı Kayseri’de misafir e.

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), 5-8 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği Fildişi Sahilleri iş gezisi öncesi, ülkedeki ticaret ve yatırım imkânlarını öğrenmek için Fildişi Sahilleri Büyükelçisi Yacouba Atta’yı Kayseri’de misafir etti. Gerçekleştirilen Fildişi Sahilleri ülke tanıtım toplantısında GESİAD üyelerini Fildişi Sahilleri’ne davet eden Büyükelçi Yacouba Atta, ülkede gıdadan inşaata, turizmden tekstile kadar birçok sektörde önemli yatırım imkânlarının olduğunu belirtti.

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan GESİAD’ın Elmacıoğlu Restoran’da gerçekleştirdiği ülke tanıtım toplantısında, öncelikle bu imkânı sağladıkları için GESİAD’a ve katılımları için iş adamlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükelçi Atta, “Fildişi Sahilleri, Batı Afrika’da olan ve Batı Afrika’daki ülkeler arasında lider olan bir ülkedir. 12 Batı Afrika ülkesi içerisinde parasal gücün yüzde 40’ını Fildişi Sahilleri oluşturuyor. Ülkede önemli yer altı ve yer üstü zenginlikler mevcut.’’ ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Büyükelçi Atta, ülkede, diğer ülkelerden gelip inşaat malzemeleri satan firmalar olduğunu ve bu firmaların, ürünlerini Türkiye’den alıp bire üç farkla Fildişi Sahilleri'nde sattıklarını söyledi. Bu durumun, son zamanlarda Türk iş adamları tarafında fark edildiğini belirten Büyükelçi Atta, artık Türk iş adamlarının da ticaret ve yatırım yaptıklarını, gelen iş adamlarının da en azından bu konuda yabancılık çekmeyeceğini belirtti.

Ülkede yatırımcıların en iyi şartlarda çalışmaları için özel yatırım ajansı da olduğunu belirten Büyükelçi Atta, “Ülkede hızla yapılaşma planları var, bu planlar çerçevesinde toplu konutlar, köprüler, hastaneler, okullar ve yollar yapılacak. 2020 yılında gelişmiş ülkeler arasına girme hedefimiz bulunuyor ve bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen çalışmalarımız ve projelerimiz var.” dedi.

“Fildişi Sahilleri, geldiğinizde pişman olmayacağınız bir ülke” ifadelerini kullanan Büyükelçi, katılımcıların sorularına cevap vererek, iş adamlarını Fildişi Sahilleri‘ne davet etti. Programın son bölümünde, aralık ayında Fildişi Sahilleri‘ne gidileceğini belirten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, “Bu fırsatları değerlendirip ülkedeki ticaret ve yatırım olanaklarını yerinde görmek gerekiyor.” diye konuştu. Katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Kınaş, günün hatırası olarak Büyükelçi Yacouba Atta’ya fincan takımı hediye etti.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.