Genç girişimcilere destek devam edecek

Genç girişimcilere destek devam edecek

Genç MÜSİAD Konya her yıl öğrencilerin girişimci, proaktif ve inovaktif iş insanları olmaları adına gerçekleştirdiği ‘Young Business Academy’ programını gerçekleştirdi

Genç MÜSİAD Konya tarafından her yıl gerçekleştirilen program bu yıl 10-11 Aralık 2021 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapıldı. Birçok iş insanının, akademisyenin, girişimcinin ve alanında uzman konuşmacıların bulunduğu program çok sayıda üniversiteli gencin de katılımı ile gerçekleşti. THY Kurumsal İnovasayon ve Projeler Başkanı Adem Yılmaz, Microsoft Eski Yöneticisi ve Cerebrum Teknoloji Kurucusu Erdem Erkul, Trendyol Yöneticisi Serhat Karaboyun, N11 Yöneticisi Mehmet Dereli, Yıldız Holding Danışmanı Mustafa Saka, Turkcell YK Danışmanı ve Fütüristler Derneği Başkanı Mustafa Aykut, Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi YKB Boğaçhan Göksu, Turquality Danışmanı Salim Çam, Fuzul Holding YKÜ ve Genç Müsiad Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal gibi isimlerin katılacağı ‘Young Business Academy’ gençler tarafından da yoğun ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın, “İnsana değer katan şey öğrenmektir. Bugün burada vakitlerini öğrenmeye adayan ve geleceğin iş insanları olan gençlerle bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluk. Genç MÜSİAD temellerini ahlaklı iş insanları olma yolunda Konya’da başlatmış olduğumuz bir hareket. Bugün Konya’dan yaktığımız bu meşale tüm Türkiye’yi aydınlatır olmuştur. Biz Genç MÜSİAD olarak yaptığımız çalışmalarla sürekli gelişmekte ve geliştirmekteyiz. Siz öğrenci kardeşlerimizle yarının Türkiye’sini hep birlikte ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

 mucahit-aydin.jpg


MÜSİAD OLARAK GENÇLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ 
‘Young Business Academy’ programının açılışında yaptığı konuşmada MÜSİAD hakkında genel değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “MÜSİAD 1990 yılında kurulan ve bugün dünyanın 95 ülkesinde faaliyet gösteren; 60 binden fazla şirketle iş yapan ve üyeleriyle her geçen gün büyüyen bir iş adamları örgütüdür. Konya’da ise kurulduğu 1993 yılından bu yana üretime ve sanayiye her daim katkıda bulunmuştur. Öyle ki MÜSİAD Konya Şubesi bugün en büyük ve en etkili şube olarak karşımızdadır. Bu bağlamda gençlerin bizim için son derece önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Biz bugün çalışmalarımızı bizden sonraki gelecek nesillere emanet edebilirsek çağı aşarız. Aksi halde gençliğe gereken önemi vermeyerek çalışmalarımızı emin bir nesle emanet edemezsek emeğimiz heba olup gidecektir. Biz bugün gençlerimize her türlü stratejik çalışma ile destekler veriyoruz. Salonumuzda Konya’daki 5 üniversitemizden gençler görüyorum. Bu yıl 7.sini gerçekleştirdiğimiz bu akademide de çok önemli isimler bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar. Ben de gençlere şunu belirtmek istiyorum: Hangi işi yapacak olursanız olun yaptığınız işin en iyisini yapın ve ne olursa olsun dürüstlüğünüzden asla taviz vermeyin” ifadelerini kullandı. 

hilmi-kagnici.jpg


BU TÜR YERLERE KOŞARAK GELİYORUZ
Gençlerin istihdama, gelişim ve üretime katkılarının olacağı yerlere koşarak geldiklerini belirten KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise şunları kaydetti: “Bu tür çalışmaları üniversite olarak son derece önemsiyoruz. MÜSİAD da bu noktada güzel bir okul olarak karşımızda. Nitekim ben bir rektör olarak bu tür yerlere koşarak geliyorum. Gençlerin olduğu yerler, girişimciliğin olduğu yerler koşarak gittiğimiz yerler. Biz iş dünyasının bir üniversitesiyiz. Biz sektörel eğitime ve girişimciliğe odaklanmış bir eğitim veriyoruz. Bu noktada yapılan bu güzel ve verimli etkinlik için Genç MÜSİAD’a teşekkür ediyoruz.” 

bayram-sade.jpg


MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetgin'in de katıldığı program ilk olarak Dr. Erdem Erkul'un eğitimi ile başladı


EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.