Gaif, 45 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Gaif, 45 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Bu yıl ikincisi yapılan ve bölgesel bazda gerçekleşen GAİF 2013 Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı iki günde 45 bin kişi ziyaret etti.

Bu yıl ikincisi yapılan ve bölgesel bazda gerçekleşen GAİF 2013 Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı iki günde 45 bin kişi ziyaret etti. Özellikle meslek lisesi ve üniversite mezunu olan 19-24 yaş grubunda iş arayanlara ulaşılarak hedefin üzerinde bir ziyaret gerçekleşti. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, "Hedef kitlemiz meslek lisesi ve üniversite öğrencileriydi. Geçen yıla oranla bu konuda çok önemli bir kazanım elde ettik. Esas işsizlik oranının fazla olduğu genç kitleyi fuara getirdik, başvuruları alındı. Bir çok insanın anında fabrika, işe yönlendirildiğine şahit olduk." dedi.

Gaziantep'te işçi arayan işveren ile işsizleri buluşturan; Kilis, Osmaniye ve Adıyaman illerinden gelen firmaların da katıldığı, 2 gün süren İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı sona erdi. 15-16 Kasım tarihlerinde Zeugma Mozaik Müzesi Fuaye Salonu'nda düzenlenen ve 100 firmanın katıldığı fuarı değerlendiren Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, hedef kitle olan gençleri bu fuara getirmeyi başardıklarını, endüstri meslek lisesi ve üniversitelerin son sınıfında eğitim gören veya mezun olan öğrencilerin yoğun başvurusu olduğunu söyledi. Fuara gelen ve hemen işe başlayanların olduğunu gördüklerini, istihdama ne derece katkı sağladıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ekin, "Bu sene, geçen yıldaki fuardan çok daha etkili oldu. Çünkü 4 il ortak yaptık. 40-50 bin arası ziyaretçinin geldiğini gördük, yani 45 bine yakın ziyaretçiyi ağırladık. Kilis, Osmaniye ve Adıyaman'dan otobüslerle katılımcılar geldi." diye konuştu.

"FİRMALAR KİLİS'TEN İŞÇİ GETİRECEK"

Ekin, Kilis İŞKUR İl Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziantep firmalarının stantlarını gezdiğine dikkat çekerek, "İşçi ihtiyacı olan firmalar şöyle bir tavsiyede bulundular. Kilis'te iş arayan vatandaşları Gaziantep'teki firmalara yönlendireceğiz, onlar da kendi imkanlarıyla araç tahsis edecekler, belli saatlerde Kilis'ten işçi alıp, kendi firmalarına çalışmak için alacaklar ve götürecekler. Bu fuarın en önemli olanı da komşu illere bu yönüyle katkı sunmuş olduk." şeklinde konuştu.

"NİTELİKLİ ELEMANA FIRSAT DOĞDU"

Gaziantep'te, özellikle nitelikli eleman sorunu olduğuna vurgu yapan Ekin, şunları söyledi: "Elinde mesleği olan bir çok nitelikli elemanın, stantları gezip, firmaların insan kaynakları müdürleriyle konuşarak fabrikaya yönlendirilmeleri hem işveren hem de bizi rahatlattı, iş arayana da önemli fırsat doğdu. Bu fuar gerçekten çok anlamlıydı. Mesleksizlik sorununun çözülmesi için yapmış olduğumuz programlar, konuşmalar tam anlamıyla yerine getirildi ve artık mesleksizlik sorununun önüne geçmek adına elimizden geleni yapacağız. Zaten bu fuarda en uygun kişi, en uygun işe yönlendirildi. Yani elinde mesleği olan kişi, kendisine en uygun firmayı buldu. O stantlarda oturup anlaştılar ve en azından en doğru işi ve sağlıklı olarak, nitelikli işe, nitelikli eleman gönderdik diyebiliriz."


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.