Gaib: Bakanlık, Habur'a Üçüncü Köprü Müjdesi Verdi

Gaib: Bakanlık, Habur'a Üçüncü Köprü Müjdesi Verdi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (GAİB) Başkan Vekili M.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (GAİB) Başkan Vekili M. Surur Aydın, Habur sınırında inşa edilecek üçüncü köprü için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Aydın, “Dışişleri Bakanlığı ve Irak Başbakanı Maliki’nin bir görüşme yaptığını öğrendik. Bağdat temasında bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 3. köprü için Başbakan Maliki’den söz aldığı tarafımıza iletildi. Bu da bölgemize bir müjde niteliğindedir.” dedi.

"SORUN IRAK TARAFINDA DEĞİL"

Aslında geçişlerde sorunun sanki Irak tarafından oluştuğunun yansıtıldığını belirten Aydın, “Fakat durum öyle değil. Irak’taki Halil İbrahim Gümrüğü yetkililerinin bizden yana sitemkar olduklarını ifade etmeliyim. Bir diğer konu da gümrük çalışanlarının sayısının iki katına çıkarılmasıdır. Bu eksikliğin de kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Dün itibari ile Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığımız güvenilir kaynaklara göre, Habur Sınır Kapısı’nda oluşan TIR kuyruğunun iki üç gün içerisinde eritileceği haberini aldık.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.