Franchise İle Büyüyecek, İlk Konsept Mağazasını Diyarbakır’a Açacak

Franchise İle Büyüyecek, İlk Konsept Mağazasını Diyarbakır’a Açacak

Ayakkabı perakendeciliğinin önde gelen markalarından Arow, franchise ile büyüme yoluna gidiyor.

Ayakkabı perakendeciliğinin önde gelen markalarından Arow, franchise ile büyüme yoluna gidiyor. Markanın CEO’su Selim Taşkın, “Franchise mağazaları önemli görüyoruz. Biz, ilk olarak markamızın duruşunu oturtmak, B kalitesini C fiyatı ile satan bir perakende markası olmak niyetindeyiz. Seneye yeni mağaza konseptine geçeceğiz. İlk konsept mağaza Diyarbakır’da olacak. B segmenti duruşu olacak, personelin kıyafeti vesaire yenilenecek.” dedi.



Arow, gruba ait Arow, M.P. Hatuny, MetropolPolis, Masculin, Oretti, ArowMan ve ArowKids’in yanında Diesel, Lacoste, Adidas, New Balance gibi markaların ürünlerini de satacak. Gelecek sene 12 yeni mağaza açacak.

Arow şu an 63 mağaza ve 650 bayi ile faaliyet yürütüyor.

Selim Taşkın, perakende sektöründeki değişimi okumayan firmaların ayakta kalamayacaklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Son 10 senede sermayenin kaydığı bir yığın var. Tüm sektörlerde çok güzel şeyler yapmış Anadolu aslanları var. Ama o dönemler enflasyonist ortamlardı, stokun para getirdiği senelerdi. O zaman verimlilik ihtiyacı yoktu. Artık enflasyon geriledi, rekabet sert, ölçeğinizi tutturamazsanız hayatta kalamıyorsunuz. Artık ince hesap zamanı. O nedenle devreye profesyonel ihtiyacı giriyor.

Burası bir aile şirketi. Burada şartlar daha ağır, ölçek küçük, askerimiz az. Dolayısıyla burada daha süratli davrandık, bir sene gibi kısa bir sürede Arow’un hem perakendeye uygun altyapısını oluşturduk hem de karlı-verimli büyümeyi mümkün kıldık.”


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.