Federasyon dopinge geçit vermiyor

Federasyon dopinge geçit vermiyor

Bir dönem adı doping skandallarıyla anılan Türkiye Halter Federasyonu (THF), son 2 yıl içinde sporcularından toplam 787 adet numune alarak, dopinge geçit vermeyeceğine dikkati çekti

Uluslararası Halter Federasyonu’nu (IWF) bile yılda çeşitli ülke sporculardan bin numune alırken,, THF’nin aldığı doping numune sayısı bu rakama yaklaşıyor. THF’nin 2010 yılında sporculardan toplam 488 numune aldığı ve 2 halterci de dopinge rastlandığı bildirildi. Federasyon bilgilerine göre, büyüklerde yarışan Emine Bilgin ve gençlerdeki Haluk Çavga dopingli çıkan isimler oldular. Federasyon disiplin kurulu, Emine Bilgin’i 4, Haluk Çavga’yı ise 2 yıl yurtiçi ve yurtdışı müsabakalardan men etti.Federasyon yetkilileri, 2011 yılının şu ana kadar ki bölümünde ise 299 doping numunesi alırken sadece iki sporcuda pozitif çıktı. Aydın’da yapılan Türkiye Gençler Şampiyonası’nda yarışan Bülbül Eray Güven’in numunesi pozitif çıkarken, kendisine 2 yıl tüm müsabakalardan men cezası verildi. İstanbul Pendik’te gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda da Serkan Topçu dopingli çıktı. Serkan’a federasyon tarafından 2 yıl ceza verildi. Aynı yarışma kapsamında doping numune işlemleri süren 3 erkek ve 1 bayan sporcu bulunuyor. Bu sporculardan 1 tanesinin (B) numunesinin analizi beklenirken, diğer sporcuların ise bürokratik işlemleri devam ediyor.
Dopinge göz açtırmayan Türkiye Halter Federasyonu (THF), son 4 yıl içinde en fazla doping numunesi alan federasyon oldu. THF, aldığı numuneleri de Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nin lisansı elinden alındığı için Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan merkeze gönderiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.