"Fatura ağır oldu"

"Fatura ağır oldu"

Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, Suriye’deki savaşın Türkiye’ye faturasının ağır olduğunu belirterek, “Suriye’deki savaşın asıl hedefi ülkeyi bölmektir. Bu savaştan en karlı İsrail çıkmıştır” dedi.

Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, Suriye savaşı ve geçici sığınmacılar hakkında basın açıklamasında bulundu. Ümütkesmez, açıklamasında şunları söyledi: “Siyonistlerin Nil'den Fırat'a kadar olan topraklara sahip olma hayalleri vardır. Bu düşüncelerinin önündeki en büyük engellerden biri Suriye Devletidir. Bu engelin ortadan kaldırılması noktasında Büyük Ortadoğu Planı çerçevesinde düğmeye basılmış planlı bir şekilde istenen amaca ulaşılmaya başlanmıştır.  Beşar Esad Suriye'nin başına geçince ülkemizle olan kötü ilişkiler düzelmiş. Kardeş ülke durumuna gelmiş, birlikte toplantılar yapılmıştı. Ülkemizin her bölgesinden insanlarımız düzenlenen turlarla Suriye’deki tarihi mekanları gezme fırsatı bulmuş iki ülke insanı arasında da sıcak ilişkiler gelişmişti. Bu durum tarihi bağları kuvvetli iki ülke insanları tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Tam bu noktada emperyal güçler Suriye içerisindeki etki ajanları vasıtasıyla içerden örgütledikleri grupları yönetime karşı silahlı eylemlerle başkaldırıya yönlendirdiler. 

EMPERYAL GÜÇLER ORTAMI KIZIŞTIRDI

Her yönetimin kendini yıkmak için ayağa kalkanlara fırsat vermemeye çalıştığı gibi Esad yönetimi de, belli haklar talep eden insanlara karşı abartılı karşılık vermeye başladı. Gelişmeleri fırsat bilen emperyal güçler ortamı kızıştırarak iki tarafı da gerdiler. Ayaklanan kesmi örgütleyip onlara silah yardımı yaptılar. Bizim iktidarda komşudaki bu kötü gelişmeleri önlemek arayı bulmak yerine adeta yangına körükle gitti. İçimizdeki gezi eylemi yapan gençlere hain, dış güç odakları diye yüklenen iktidar, Suriye'de Esad'a silahlı ayaklananlara özgürlük ve demokrasi ver ya da çekil nasihati verdiler.  Esad yönetimi kendilerine silahla karşılık verenlere karşı orantısız güç kullanmış, yönetimini korumak için Ortadoğu kültüründe olan acımasız bir yöntemle çoluk çocuk demeden varil bombaları ile yukardan halkını bombalamaya başlamıştır.  Hiçbir toplumun iç savaş yaşamasını istemeyiz. İç savaşta dost düşman net değildir. Dış düşmana karşı mücadele yöntemini seçen halk iç savaşta daha çok terketme yöntemini seçmektedir. Atılan bombalardan çocuklarını ve ailesini korumak isteyen milyonlarca Suriyeli mayınlardan temizlenmiş araziden kaçarak ülkemize sığınma yolunu seçmiştir. İktidar komşudaki savaşın uzun sürmesi durumunda en büyük zararı kendi ülkesinin göreceğini düşünememiş, savaşı engellemek için gayret göstermemesinin yanı sıra ülkemize yönelecek göçüde hesaplayamamış ve tedbir almamıştır. Bunun üzerine sığınmacılar başta sınır bölgesi olmak üzere ülkemizin her tarafına kontrolsüz bir şekilde yayılmışlardır. Suriye halkı başta olmak üzere Türk halkı da mağdur olmuştur.  Dokuz milyona yakın sığınmacının bulunduğu ülkemiz her alanda sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Okullarımızda okuyan çocuklarımız rahat değildir. Ev kiraları çok yükselmiş kendi vatandaşımız ev kirasını ödeyemez duruma gelmiştir. Kendi işsizlerimiz dururken onlar çalışmaya başlamıştır. Tüketimin artması dolayısıyla gıda fiyatları artmıştır. Güvenlik sıkıntımız büyümüş ülkemiz yabancı istihbarat örgütlerinin çok kolay insan gücü bulabileceği ve kaos oluşturabileceği bir ülke haline gelmiştir.  Zafer Partisi olarak geçici sığınmacıların kendi vatanlarına sahip çıkıp mutlu yaşamalarını, siyonistler başta olmak üzere emperyal güçlerin hedeflerinin boşa çıkarılması için biran önce geri gönderilmelerini istemektedir. Bu vesile ile ülkemizde normalleşmeye başlayacaktır.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.