Esidef Üyeleri Beş Ülkeden 56 İşadamıyla İş Görüşmesi Yaptı

Esidef Üyeleri Beş Ülkeden 56 İşadamıyla İş Görüşmesi Yaptı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dış Ticaret Zirvesi 2013 programına katılan bir grup işadamı, ikili iş görüşmeleri yapmak üzere İzmir’e geldi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dış Ticaret Zirvesi 2013 programına katılan bir grup işadamı, ikili iş görüşmeleri yapmak üzere İzmir’e geldi. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’nun düzenlediği Ticaret Forumu ve İkili İş Görüşmeleri programında Türk işadamlarıyla biraraya geldiler. Hilton Otel’deki görüşmelere Filipinler, Hindistan, Kazakistan, Pakistan ve Venezuela’dan 56 firma temsilcisiyle İzmir’den 200 işadamı katıldı.

ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, misafir işadamlarını Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013 Gıda ve Tarım Programı'ndan sonra tekrar İzmir’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Dış Ticaret Zirvesi 2013 Programı’nın ardından Ege Bölgesi’ndeki ESİDEF’e üye dernekler, birçok ülkeyi konuk ediyor. Bu vesileyle İzmir’de de Filipinler, Hindistan, Kazakistan, Pakistan ve Venezuela ülkelerini misafir ederek, hem ticari hem kültürel yakınlaşmanın temellerine bir basamak daha koymuş oluyoruz.” dedi. Dünyada mesafelerin kısaldığını, ticareti verimli ve inovasyona açık bir şekilde yapanın başardığını ifade eden Yerkazanoğlu, globalleşen dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler gerektiğini vurguladı. Bu anlayıştan yola çıkarak dünya pazarını üyelerinin ayağına getirip hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istediklerini dile getiren Yerkazanoğlu, şöyle devam etti: “Bu bağlamda üyelerimizin katıldığı zirvede Ege’den birçok firma, ön görüşme yaptığı yabancı firmalarla iyi niyet anlaşmaları imzaladı. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar. İnanıyoruz ki gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Bu organizasyonun Türkiye ve KOBİ’lerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye’nin hakettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum.” Yerkazanoğlu, bugün Paris’teki EXPO 2020 oylamasında da İzmir’e başarılar diledi.

‘FİLİPİNLER, İNŞAAT ALANINDA BÜYÜK İŞ POTANSİYELİNE SAHİP’

Heyette yer alan Filipinler İnşaat Federasyonu Başkanı Agusto Manuolo ise Türkiye’yi TUSKON sayesinde tanıdıklarını söyledi. Ülkesinin iki hafta önce meydana gelen tayfunda büyük zarar gördüğünü hatırlatan Manuolo, “Bu konuda da TUSKON’un yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Filipinler’de 800 üyesi olan bir federasyonuz. İnşaat ve yapı sektörüyle görüşmeler için geldik. Zirvede dört gün boyunca iyi temaslarımız oldu. Filipinler, Güneydoğu Asya’da 110 milyon nüfuslu bir ülke. Özellikle inşaat alanında büyük iş potansiyeli var. Buradan Türk işadamlarını işbirliğine çağırıyorum. TUSKON sayesinde işbirliklerimizi arttırarak güzel işlere imza atacağımızı ümit ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.