Ereğlinin sultanları lige bileniyor

Ereğlinin sultanları lige bileniyor

Ereğli Belediyesporda dinlenmek yok. Hiçbir eksiklerinin bulunmadığını hatırlatan Çayır, Gerek Türkiye kupasında, gerekse ligde hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için yoğun bir çalışma temposu içeri

Ereğli Belediyespor’da dinlenmek yok. Hiçbir eksiklerinin bulunmadığını hatırlatan Çayır, “Gerek Türkiye kupasında, gerekse ligde hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik” dedi

 

 

Ereğli Belediyespor’da durup dinlenmek yok. Yeşil-beyazlılar, başantrenör Mustafa Çayır nezaretinde günde çift idman yaparak kupa hazırlığını sürdürüyor. Hiçbir eksiklerinin bulunmadığını hatırlatan Çayır, “Gerek Türkiye kupasında, gerekse ligde hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Geçtiğimiz hafta Ankara’da oynadığımız hazırlık maçlarında eksiklerimizi görme şansını bulduk. Kupa maçları başlayıncaya kadar, inşallah bu eksikleri gidereceğiz. Daha önce de ifade ettiğim gibi, kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ligde ise Balkan şampiyonasını Ereğli’ye getirebilmek, bizim için artık mecburiyet oldu. Başkanımıza bir söz verdik, bunu da takım olarak tutacağız. Benim en büyük isteğim, taraftarların takımlarına sahip çıkması. Bu takım kolay kurulmadı, o nedenle tüm Ereğlili sporseverler elbirliğiyle destek vermeli. Yabancı ve yerli oyuncularımın hepsine güveniyorum. Antrenmanlardaki çalışma azimlerini gördükçe de, hedeflerimize ulaşma konusunda iyice umutlanıyorum. Ereğli Belediyespor, her sezon olduğu gibi yeni sezonda adından yine sıkça söz ettirecektir” şeklinde konuştu.

 

AVRUPA’DA MÜCADELE SIRASI BAYANLARDA 

 

Öte yandan Voleybolda erkeklerin ardından şimdi de A Milli Bayan Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda madalya mücadelesi verecek. İtalya ile Sırbistan’ın 23 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada A, B, C ve D Gruplarında 4’er olmak üzere toplam 16 ülke takımı yer alacak. Türkiye, İtalya’nın Monza kentinde yapılacak B Grubu maçlarında Azerbaycan, Hırvatistan ve İtalya ile karşılaşacak. A Milli Takım’ın rakipleri arasında şampiyona karnesi en iyi olan ülke, son iki şampiyonanın altın madalyalı ekibi İtalya. 2007 ve 2009 yıllarında Avrupa şampiyonu olan İtalya’nın ayrıca 2001 ve 2005 yıllarında gümüş, 1991 ve 1993’te de bronz olmak üzere toplamda 6 madalyası bulunuyor. Öte yandan Hırvatistan, son 5 organizasyonda ilk 4’e giremese de 1995, 1997 ve 1999 yıllarında olmak üzere 3 kere gümüş madalyanın sahibi olarak dikkati çekiyor. Azerbaycan’ın ise 2005 yılındaki dördüncülüğünün dışında herhangi bir derecesi bulunmuyor.

 

TÜRKİYE 10. KEZ KATILACAK

 

İlk kez 1948 yılında düzenlenen Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’na 10. kez katılacak olan A Milli Takım, buradaki en önemli başarısını 2003 yılında elde etti. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada finale kadar yükselen A Milliler, final maçında Polonya’ya 3-0 yenilerek gümüş madalya aldı. A Milli Takım, 2009 yılında Polonya’da düzenlenen bir önceki şampiyonada İtalyan antrenör Alessandro Chiappini yönetiminde grup maçlarını 3. sırada tamamlayarak Play-Off Grubuna yükselmişti. Play-Off Grubunu da 3. sırada bitiren Türkiye, yarı final şansını yitirmiş, ancak 5. olarak bu yılki şampiyonaya doğrudan katılma hakkı elde etmişti. Bu arada Türkiye, şampiyonaya 1967 ve 2003 yıllarında olmak üzere 2 kez ev sahipliği yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.