Erciyes hazırlıkları başladı

Erciyes hazırlıkları başladı

Kasımpaşa önünde aldığı beraberlikle lige başlayan Konyasporda önümüzdeki hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıkları başladı

Kasımpaşa önünde aldığı beraberlikle lige başlayan Konyaspor’da önümüzdeki hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıkları başladı. Temsilcimizin hedefi evine galibiyetle dönmek

 

 

Konyaspor’da, Kasımpaşa maçında sergilenen mücadeleci futbol sevindirdi. Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıkları dün başladı. Bank Asya 1. ligde ilk maçını Cumartesi günü Kasımpaşa ile oynayan ve tecrübeli rakibi karşısında çok iyi mücadele ederek 1 puan alan Konyaspor’da genç futbolcuların gösterdiği performans ümit verdi. Kasımpaşa maçında, son 40 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen kalesini gole kapatan yeşil-beyazlılar, Pazar günü dinlendi.

 

Ligde ikinci ve ilik deplasman maçını Pazar günü Kayseri’de Erciyesspor ile yapacak olan Konyaspor’da hazırlıklar bir günlük dinlenmenin ardından dün başladı. Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda Kasımpaşa maçında oynayanlar yenileme, diğerleri ise kondisyon çalışması yaptılar. Konyaspor’da antrenmanlarda Cumartesi gününe kadar teknik-taktik çalışmalarıyla devam edecek. Ertuğrul ve Can parlayan dışında sakat yok. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Recep bu hafta kadroya alınacak.

 

Bu futbolcu teknik adamlar görev vermesi halinde Kayseri’de forma giyecek. Geçen yıldan cezalı olan ve Kasımpaşa maçını tribünden izleyen teknik direktör Osman Özdemir de cezası bitmesi nedeniyle Erciyes maçında takımın başında sahaya çıkacak. Bank Asya 1. ligde perdeyi Kasımpaşa maçıyla açan Konyaspor, bu hafta deplasmanda Erciyesspor, üçüncü hafta ise iç sahada Tavşanlı Linyitspor ile karşı karşıya gelecek. 4. hafta Buca deplasmanına çıkacak olan Kartallar, 5. hafta ise yine deplasmanda Sakaryaspor ile mücadele edecek.

 

Kasımpaşa maçının geride kaldığını ve ligin çok uzun bir maraton olduğunun altını çizen Teknik direktör Osman Özdemir; “Kasımpaşa önünde mücadeleci bir futbol ortaya koyduk. Gördüğümüz kırmızı kart ise oyun planlarımızı olumsuz etkiledi. Her şeye rağmen İyi mücadele ettik ve genç oyuncularımın performansı bizlere umut verdi. Şimdi tek hedefimiz Kayseri Erciyes deplasmanından istediğimizi alarak dönmek. bunun için işi sıkı tutuyoruz ve Kasımpaşa maçının geride kaldığının bilincinde çalışıyoruz. Konyaspor adına çok güzel sezon geçirmek istiyoruz. Takımın yarısından fazlası ilk defa bu şekilde profesyonel bir hayat yaşıyorlar. Onun için bu işin bir takım zorlukları var. Özellikle genç oyuncularda performans zaman zaman değişebiliyor. Bu nedenle ‘takım hazır’ veya ‘sistem oturdu’ ifadelerini kullanmak yanlış olur. Futbol bir performans oyunu. Bunu yakalamak içinde bir oyuncunun resmi maç sayısının fazla olması lazım. Bunu da ligde oynayarak elde edeceğiz. Onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var” şeklinde cevap verdi.

 

SERBAY: GALİBİYETİ KAÇIRDIK

 

Konyaspor’un genç oyuncusu Serbay Yağız, sezonun ilk maçında iyi mücadele ettiklerini ve özellikle de ilk yarıda Kasımpaşa karşısında oynadıkları oyunla galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. İlerleyen haftalarda kazanarak moral bulan ve bu moralle daha çok savaşan bir Konyaspor izlettireceklerini belirten Serbay, ilk maçların her zaman için zor ve bir o kadar da önemli olduğunu bilerek Kasımpaşa maçına çıktıklarını dile getirdi ve açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

“Bank Asya 1. Lig mücadelenin üst düzey olduğu bir lig. Kazanmak için çok mücadele etmek ve savaşmak zorundasınız. Bizde bunun bilincinde maça başladık. Yakaladığımız net fırsatlar vardı. Bunları değerlendirebilseydik maçı ilk yarıda lehimize çevirebilirdik. Ama olmadı. İkinci yarının hemen başında gelen kırmızı kart ile 10 kişi kaldık. Ancak sahada olan ve sonradan giren arkadaşlarımızla birlikte çok koşarak ve mücadele ederek bu eksikliği hissetmemeye çalıştık. Sonuçta rakibe ciddi anlamda pozisyon vermeden maçı 1 puanla tamamladık. Galip gelebilirdik ancak 10 kişiyle alınan 1 puanın da değerli olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda bakıldığında iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Daha tam anlamıyla hazır değiliz. Ben dahil diğer genç arkadaşlarımız ilk defa böyle bir heyecanı yaşadığımız için istenileni verememiş olabiliriz. Ama ilerleyen haftalar bizim ve takımımız adına daha iyi olacak. Buna inanıyoruz. Savaşan oyunculardan kurulu, inançlı kadromuza şehrin ve taraftarlarımızın da gereken desteği vereceğine inanıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.