Engelliler golball elemelerine hazırlanıyor

Engelliler golball elemelerine hazırlanıyor

Yaklaşık 2 senelik bir geçmişe sahip olan Mevlana Engelliler Spor Kulübü çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor

Kulüp çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Kandemir kuruluş amaçlarının engelli bireylere spor yaptırmak ve onları spor ile rehabilite etmek amacında olduklarını iade etti Kandemir,  “Kulübümüzün asıl amacı spor yaptırmak olup üyelerimizin tanışma ve kaynaşmalarına yönelik faaliyetler de bulunmuş yerine göre eğlenceler yerine göre piknikler düzenliyoruz.
Öte yandan il içerisinde görme engellileri spora daha yaklaştırmak ve sporla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla spor turnuvaları düzenliyoruz. Kulübümüzün görme engelliler federasyonu nezdinde ilimize bir turnuva alınması hususunda çalışmalarda bulunarak bu çalışmalar sonunda goalball yükselme grubu turnuvası ilimize aldırdık. Goalball oyunu görme engellilerin salonda 9m genişliği 18 m uzunluğu olan bir alanda üçer kişiyle oynanan bir oyun olup takımlar 3 as 3 de yedek olmak üzere 6 kişiden oluşmaktadır.
2. dünya savaşından sonra Almanya devletinin savaşta gazi olan görme engelli vatandaşlarının can sıkıntısını gidermek ve sporla engelli vatandaşları rehabilite etmek amacıyla ortaya çıkarmış oldukları bir oyun olup günümüzde ise dünya ve Avrupa ligleri olan ülkemizde ise 3 ligi bulunan bir oyundur. İşte bu oyunun yükselme grup maçları bu yıl ilimizde 08-13 Temmuz tarihleri arasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 100. Kapalı Spor Salonunda yapılacak olup herkesi bu oyunu izlemeye ve Konya’mızın kulübü olan Mevlana engelliler spor kulübünü desteklemeye çağırıyoruz. Mevlana Engelliler Spor Kulübünün 40 lisanslı sporcusu olup 9 ayrı dalda spor müsabakalarına katılmaktadır.
Atletizm, bisiklet, b1 futsal, b2-3 futsal, goalball, halter, judo, satranç yüzme
Branşlarında kulübümüz bir buçuk yıllık zaman zarfında İlimize 10 madalya kazandırmıştır. 2010 judo Türkiye şampiyonası yıldızlar 48 kg 1 altın 90 kg 1 gümüş, 2010 yılı halter Türkiye şampiyonası 60 kg 2 bronz 90 kg 1 bronz, 2011 yılı judo Türkiye şampiyonası bayanlar 70 kg 1 altın, 2011 yılı atletizm disk atma 1 gümüş bayan uzun atlama 1 gümüş 5000 maraton 1 gümüş, 2011 yılı halter şampiyonası 90 kg 1 altın.
Takım oyunlarında ise goalball ve b1 futsal takımlarımız yükselme gurup maçlarına katılarak Türkiye 5. si  olmuştur” diye konuştu.  Kandemir kendilerine destek veren Konya Valiliğine, Büyük Şehir Belediye Başkanlığına, Selçuklu Belediye Başkanlığına, Meram Belediye Başkanlığına,Karatay Belediye Başkanlığına,Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne,
D.S.İ. 4. Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.