Enerji Bir-sen'den Eksik Memur Çıkışı

Enerji Bir-sen'den Eksik Memur Çıkışı

Enerji Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, devletin Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)’nda başmühendis ve müdür yapacak kişi bulunmadığını iddia etti.

Enerji Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, devletin Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)’nda başmühendis ve müdür yapacak kişi bulunmadığını iddia etti. Tonbul, “Yetişmiş mühendisleri yok. İşçi mühendislerde görevlerinde yükselme sınavlarına giremiyorlar. Müdür ve başmühendis olamıyorlar.” diye konuştu. Kamuda bu pozisyonda 6 bin 300 kişinin bulunduğunu öne süren Tonbul, çoğunluğu enerji sektöründe olmak üzüre kamuda bu statüde pek çok işçi çalıştırıldığını iddia etti.

Enerji Bir-Sen Başkanı Tonbul, konuyla ilgili açıklamasında kamunun memur açığı bulunduğunu öne sürdü. Kamunun memur ihtiyacını İŞKUR’dan alınan personelle kapattığını söyleyen Tonbul, Maliye Bakanlığı, Hazine ve Devlet Personel Başkanlığı’nın politikaları sonucu kamuya yeteri kadar memur kadrosu açılmadığını ve istenilen sınıfta kadro tesis edilmediğini kaydetti. Devlet kurumlarının ihtiyaçlarını başka yollardan karşılama yolunu tercih ettiklerini öne süren Bayram Tombul, bunlardan birinin hizmet alımı, diğerinin ise diğeri ise işçi statüsünde alınan personelden faydalanmak olduğunu belirtti.

Tonbul, devlet kurumlarının ilana çıktıklarında KPSS puanı ile işçi alımına çıktıklarını, İŞKUR’dan yapılan talepler sonucunda da üniversite mezunlarının işe alındıklarını aktardı. Alınanların statülerinin işçi, çalıştırıldıkları pozisyonlarının ise memur pozisyonu olduğunu ifade eden Tonbul, “İşçi olarak çalıştırılanlar, bitirdikleri okul, yaptıkları iş itibari ile kendi yapılarına göre çalışıyorlar. Mesela, Türkiye Taş Kömürü(TTK)’ne alınanlar, kendi yapılarına göre, çalıştırılıyorlar. Ama, pozisyonları kazıcı, kazmacı, tornacı gibi pozisyonlar. Bu arkadaşlar, mühendis ve tekniker. Ancak, mühendislik ve teknikerlik yaptırılmıyor bu arkadaşlara. İşçilerin sorumlulukları olmadıklarından bu şekilde alınanlara ne vardiya tutturuluyor ne de yaptıkları projelerin altına imza attırılabiliyor.” bilgilerini verdi.

"KADROSUZ MEMURLARIN İŞLERİNE MÜHENDİSLER İMZA ATIYOR"

Kadrosuz mühendislerin, resmi evraklara imza atamadıklarından, yaptıkları işlerle alakalı gerekli imzaları kadrolu mühendislere yaptırdığını ifade eden Tonbul, “Mühendis, yapılan çalışmayı tam olarak bilmeden, belgelerin altına imza atıyor. Neye imza attığının farkında değil, ama sorumluluk kendisinde. Orada olacak herhangi bir iş kazasının sorumluluğu da kadrolu memura veriliyor. Bu, belki işçi pozisyonunda bulunan açısından doğru, fakat kurum ve sorumluluğu alan memur açısından ise yanlış.” diye konuştu.

“VARDİYAYA GİREN MÜHENDİS SAYISI AZALIYOR”

İşçi pozisyonunda alınanların vardiyaya giremediklerini ve vardiyaya giren mühendislerin sayısı da günden güne azaldığını aktaran Tonbul, şöyle devam etti: “Sürekli mühendisler, vardiyalara girerek yorgun yorgun çalıyor. Dikkatsizlik artıyor. Bu da iş güvenliğini tehlikeye sokuyor.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.