Eads'nin Personel Atımı Bavyera'da Protesto Edildi

Eads'nin Personel Atımı Bavyera'da Protesto Edildi

Almanya'da uzay ve havacılık şirketi EADS'nin ciddi miktarda işçi çıkarımı kararı almasına vatandaşların tepkisi gecikmedi.

Almanya'da uzay ve havacılık şirketi EADS'nin ciddi miktarda işçi çıkarımı kararı almasına vatandaşların tepkisi gecikmedi. Şirketin çalışanları, IG Metall sendikasının çağrısı üzerine Augsburg, Donauwörth ve Manching yerleşim birimlerinde dün protesto eylemleri düzenledi. EADS'nin Augsburg kentinde silah fabrikası Aerotec, Donauwörth kasabasında Eurocopter ve Manching'de Cassidian firmalarının üretim tesisleri bulunuyor.

Aerotec şirketinin sendikası, şirket yönetimi ile birlikte görüşerek personel çıkarımında işçilerin haklarını arayacaklarını açıkladı. Daha önce Alman medyasında yer alan haberlere göre EADS, silah üretimi yapan Cassidian'ın Münih yakınlarındaki Unterschleisheim üretim tesisini kapatmayı planlıyor.

EADS, yine Münih yakınlarındaki Ottobrunn kasabasında yeni bir merkez kurup Astrium ve Cassidian firmaları için yeni bir merkez kurmayı planlıyor. Ancak bu düzenleme dolayısıyla kaç işçinin işten atılacağı bilinmiyor. EADS'in hem Astrium hem de Cassidian firmalarında toplam 2 bin 800 kişi istihdam ediliyor.

Alman ve Fransız ortak şirketi EADS, geçen hafta Cassidian, Astrium ve Airbus Military firmalarını Airbus Defence & Space adı altında birleştirmeyi ve Avrupa genelinde toplam 8 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.