Dumankaya: Dar Ve Orta Gelir Grubuna Hitap Eden Konutlar Üretmeliyiz

Dumankaya: Dar Ve Orta Gelir Grubuna Hitap Eden Konutlar Üretmeliyiz

DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Sektör olarak dar ve orta gelir grubuna hitap eden konutlar üretmeliyiz.

DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Sektör olarak dar ve orta gelir grubuna hitap eden konutlar üretmeliyiz. Tek A ve B grubuna üretim yapmamalıyız.” dedi.

Sosyal konutların önemini vurgulayan Ali Dumankaya, bu anlamda hem uygun fiyatlı arsa üretimi hem kolay kredi imkânlarının gerekli olduğunu dile getirdi. Burada kamunun rolünün mühim olduğuna işaret etti.

‘Konut Konferansı 2013’te konut sektörünün KDV sektörüne de değinen Dumankaya, “Burada birden çok kriter var. O da kafa karışıklığına neden oluyor.” diye dert yandı. Dumankaya, şunları ifade etti:

“KDV’de pek çok belirsizlik var. 150 metrekareyi aşan satışta yüzde 18 KDV alınıyor kriterler net değil. Kentsel dönüşümde KDV’nin yüzde 1 olması sektörü ya kentsel dönüşüm yapmaya ya da rayiç bedeli çok olmayan bölgelerde proje yapmaya yöneltecek. Yüzde 1 KDV’li satışlar şu an için devam ediyor bu nedenle şu ana kadar sorunla karşılaşılmadı ancak kriterlerin net olması gerekiyor. Bu konuda kamuya başvuruda bulunduk ve çekincelerimizi aktardık. Umarım bu konuda en kısa zamanda net hal alacak.”

KONUTDER Başkan Yardımcılığı’nı da yürüten Ali Dumankaya, konut sektöründe mütekabiliyet, kentsel dönüşüm gibi uygulamalarla yeni bir döneme girildiğini kaydetti.

Dumankaya, gereksiz yere maliyetlerin artmadığı konutların üretilmesi temennisinde bulunurken, “Daire içi verimliliği esas alan, aidat duyarlılığını ön plana çıkartan çevresiyle bütünlük halinde olan, kullandıkça değerlenen konutlar üretilmeli.” uyarısını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.