Dubai Hava Şovunda Boeing, Airbus’ı Geçti

Dubai Hava Şovunda Boeing, Airbus’ı Geçti

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, bu hafta boyunca devam eden Dubai hava şovunda aldığı siparişlerin değerinin 101,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, bu hafta boyunca devam eden Dubai hava şovunda aldığı siparişlerin değerinin 101,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Boeing, 342 uçak siparişi arasında en önemli yere yeni tanıtımı yapılan 777X modelin sahip olduğunu ve bu model için Emirates havayolundan 150, Katar Havayolları’ndan 50, Etihad Havayolları’ndan 25 ve Lufthansa’dan 34 adet sipariş verildiğini belirtti.

Bunun yanı sıra Avrupalı uçak üreticisi Airbus, fuar boyunca 44 milyar dolar değerinde 160 sipariş aldığını ilan etti. Airbus, aldıkları sipariş arasında toplam 40.4 milyar dolar değerinde 50 adet dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380, 40 adet A350-900, 10 adet A350-1000, 26 adet A321neo ve 6 adet A330-200F uçak olduğunu kaydetti. Uçak üreticisi, kesin siparişlerin yanı sıra 3,6 milyar değerinde 18 anlaşma imzaladı.
Her iki yılda bir düzenlenen hava şovunda en büyük tek siparişi 20 milyar dolar değerinde 50 A380 siparişi veren Dubai merkezli Emirates havayolu oldu.

Sayı olarak en büyük tek siparişi ise başkent Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları verdi. Abu Dabi hükümetine ait havayolu, hepsi Airbus’tan olmak üzere 19 milyar dolarlık 87 adet uçak siparişine imza attı.

FUARIN SON GÜNÜ İPTAL

Tüm hafta boyunca devam eden hava şovunun son günü (Perşembe) ülkeyi etkisi altında bırakan yağışlı ve fırtınalı hava nedeniyle iptal edildi.

Organizatörlerden sabah saatlerinde yapılan açıklamada resmi makamlarla yapılan görüşmeler neticesinde fuarın bugün kapalı kalacağı belirtildi ve fuar alanına gidilmemesi istendi. Statik park alanında 163 uçak teşhir ediliyor.

Park alanında ABD Savunma Bakanlığı’na ait uçakların dün akşam itibariyle kapalı hangarlara çekildiği öğrenildi. ABD’nin fuara getirdiği uçaklar arasında iki helikopter, Lockheed Martin Corp F-22, V-22 tiltrotor uçak, F-15E savaş uçağı ve B-1 bombacı uçak bulunuyor.

Yağışlı hava ve fırtına nedeniyle ülkede okullar da tatil edildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.