Down Sendromlu Gençler İstihdam Etti, İnsan Kaynakları Ödülüne Layık Görüldü

Down Sendromlu Gençler İstihdam Etti, İnsan Kaynakları Ödülüne Layık Görüldü

Perakende Günleri kapsamında her sene tertip edilen ‘Perakende Güneşi Ödülleri’ törenle takdim edildi.

Perakende Günleri kapsamında her sene tertip edilen ‘Perakende Güneşi Ödülleri’ törenle takdim edildi. Törende Bimeks, +Bi Down Projesi ile ‘En Başarılı İnsan Kaynakları Uygulaması’ dalında ödül aldı.

Şirketin 2012’den bu yana yürüttüğü, 11 Teknopart mağazasında uyguladığı +Bi Down Projesi down sendromlu gençlerin istihdamına olanak tanıyor.

Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan Bimeks İnsan Kaynakları Yöneticisi Nisa Dizdar, “Kurum olarak 4 temel değerimiz; aile, memnuniyet, samimiyet, deneyimdir. +Bi Down Projesi’ni de bu 4 temele bina ettik. Bizim için çok anlamlı olan bu projenin, 4 temel değerimizin her birini ayrı ayrı yansıttığı kanısındayız. Down sendromlu gençlerimize, ailelerine, Down Sendromu Derneği’ne, elemanlarımıza, jüri üyelerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Bimeks ailesinin birer üyesi olan bu gençlerin, sorumlu oldukları reyonlarda derleyip toplama, müşteri karşılama ve satış yapma gibi görevleri başarıyla yürüttüğünü belirten Dizdar, “Bimeks, down sendromlu gençlerin yetilerinin ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde başarılı bir insan kaynakları uygulaması ile perçinlenen bu projeyle down sendromlu gençlerimizin yanı sıra bizler de gelişiyor; hayata daha değişik bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.