Deri Fuarına Büyük İlgi

Deri Fuarına Büyük İlgi

8. İstanbul Deri Fuarı (İDF) kapılarını açtı. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) tarafından TÜYAP’ta tertip edilen fuara ilgi büyük.

8. İstanbul Deri Fuarı (İDF) kapılarını açtı. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) tarafından TÜYAP’ta tertip edilen fuara ilgi büyük.


Fuarın açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç ve TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı yaptı.



Açılışta deri sektörünün ihracat gelirlerini artırdığını belirten Mehmet Büyükekşi, şunları ifade etti:

“İlk 10 ayda deri ve deri ürünleri ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 1,5 milyar dolar oldu. Sektörümüzün 2023 ihracat hedefi ise 4,5 milyar dolar. 2023’te dünya deri sektörü ticaretinden aldığımız payı yüzde 1,5’e çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün hedeflerini yakalamasının yolu inovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markalaşmaya önem vermesinden geçiyor. Çünkü bu asırda rekabetçi olabilmek için tasarımla inovasyonla ön plana çıkmak durumundayız.”

TDKD Başkanı Mehmet Ali Dinç ise deri sektörünün ihracatını yüzde 17,7 artırdığını duyurdu. Sektörün istihdama büyük katkı sunduğunu anlatan Dinç, “Bu nedenle çalışma mevzuatında belirli süreli iş sözleşmeleri, ücretsiz izin kullandırma, kısa çalışma ve telafi çalışması gibi esnekliklere imkân yaratılması gibi mekanizmalar, gerek istihdamın artırılması ve kalifiye işgücünün korunması ve gerekse kalıcı bir çalışma barışının korunması bakımından büyük önem taşımaktadır.” dedi. Dinç, ilave olarak İDF 2013’e ilginin büyük olduğunu vurguladı.

TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı da bu fuarın geçen senelere göre başarılı olduğuna temas etti. Mızraklı, fuara 23 ülkeden 300’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin katıldığını bildirirken “İDF’de tamamı kendi fuar tanıtım bütçemizden olmak sureti ile katılımcılarımızın belirlediği hedef müşterilerinin uçak ve otel konaklamalarını karşılayarak 18 ülkeden 140 alıcıyı fuarımıza davet ettik. Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile 13 ülkeden 51 sektör aktörünün geldiği fuarda bir alım heyetini de ayrıca ağırlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.


İstanbul Deri Fuarı, bünyesinde önemli projeleri barındırıyor. Türkiye’nin 3 modern sanatçısı, Lolita Asil, Suzi Hug Levy ve Yücel Kale, ‘Art Meets Leather’ eserini fuarda sergiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.