Coşkun: Zarar Eden İşletmeyi İki Yılda Kâra Geçirdik

Coşkun: Zarar Eden İşletmeyi İki Yılda Kâra Geçirdik

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, zarar eden işletmeyi iki yılda kâra geçirdiklerini söyledi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, zarar eden işletmeyi iki yılda kâra geçirdiklerini söyledi. Coşkun, Yozgat’ta düzenlediği basın toplantısında işletmelerinin çalışmalarını değerlendirdi. Sorgun Kömür Ocağı'nda yıllık 200 bin ton kömür çıkarıldığını, bunun yaklaşık 70 bin tonunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına, kalan kısmının ise Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderildiğini kaydetti.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nin 60 Yıldır Yozgat’ta faaliyetini sürdürdüğünü ifade eden Coşkun, "Daha önce bu işletme zarar ediyordu. İki yıl önce burada göreve başladık, burası kâra geçti ve dört kat büyüdü. 'Yozgat’ta kazanalım, Yozgat’ta harcayalım' prensibini benimsiyoruz. Bu sebeple işletmemizin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Yozgatspor'a ve amatör futbol kulüplerine yardımlarımız olmuştur. Bu yıl yine Yozgatspor’un yakacak ihtiyacını işletmemiz karşılayacak. Bunun dışında kaymakamlarımızın talepleri doğrultusunda Kur'ân kursları veya Halk Eğitim merkezlerinin yakacak ihtiyacı olursa onları da karşılamaya hazırız." dedi.

Yozgat’ı TBMM’de 23. dönem milletvekili olarak temsil ettiğini hatırlatan Osman Coşkun, "Milletvekilinin Meclis'te olduğu dönemde nasıl sorumlulukları varsa, dışarıda olduğu dönemlerde de sorumlulukları var. Biz Yozgat’ın gelişmesi, Yozgatlının daha işi şatlara ulaşması için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bir şehirde ekonomi gelişirse sosyal ve kültürel alan da ona paralel olarak gelişecektir. İnsanların yaşam standartı artacaktır. Spora ve eğitime yapılan yatırımlarda harcanan para, işletmelerin vergilerinden düşülmektedir. Bu sebeple biz de Sorgun ilçesinde eğitime katkı sağlamak istiyoruz, bir fen lisesi yapılması için çalışma başlattık. Yozgat’a vefa borcumuz var, hizmet ederek ödemek istiyoruz. Yozgat’ın kalkınması için her proje içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğuna da değinen Genel Müdür Coşkun, "Enerji konusunda dışa bağlı olmayan ülkelerin tamamına yakınında nükleer enerji kullanılırken dışa bağımlı ülkelerde ise kullanılmıyor. Türkiye’de de nükleer enerji konusunda çalışmalar başlamıştır. Bunun dışında kendi kaynaklarımızı da çok iyi kullanmamız gerekiyor. Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak Boğazlıyan Şeker Fabrikası ile bir proje çalışması içerisindeyiz. Fabrika, doğalgazı bırakıp yakıt olarak kömür kullanmayı planlıyor. Kömürle çalışan bir santral kurularak hem fabrikanın elektriği üretilecek hem de çiftçinin sulamada kullanması için enerji sağlanacak." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.