“Çorbacı dayı” yine hayır mesaisinde

“Çorbacı dayı” yine hayır mesaisinde

Eşi ile birlikte yaz aylarında hayrına limonata, kış aylarında da çorba yapıp insanlara dağıtan Konya'da “Çorbacı Dayı” olarak tanınan Lokman Yıldız, havaların soğumasıyla birlikte hastane önünde insanlara hayrına çorba dağıtma mesaisine başladı.

Eşi ile birlikte yaz aylarında hayrına limonata, kış aylarında da çorba yapıp insanlara dağıtan Konya'da “Çorbacı Dayı” olarak tanınan Lokman Yıldız, havaların soğumasıyla birlikte hastane önünde insanlara hayrına çorba dağıtma mesaisine başladı. Eşinin yaptığı çorbaları Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde hastaneye gelenlere dağıtan Lokman Yıldız, yine vatandaşın takdirini kazandı.

Birkaç yıldır emekli maaşıyla aldığı malzemelerden çorba ve limonata yapıp dağıtan “Çorbacı Dayı” insanların hayır duasını almış, bu işi ise sadece Allah rızası için yaptığı dile getirmişti. Arabasının arkasında kendine bir tezgâh açan “Çorbacı Dayı” sabahın erken saatlerinde işe koyularak, eşinin hazırladığı çorbayı hastaneye gelen ve gidenlere ikram etti. Çorbanın yanında Lokman Yıldız, ekmek ikramında da bulundu. “Çorbacı Dayı” çorba kazanının önüne “Yiyin için Allah razı olsun deyin yeter” yazısını koydu. Emekli maaşıyla hayır mesaisi yapan Lokman Yıldız'a (Çorbacı Dayı) bu yılın başında Selçuklu Belediyesi tarafından da “İyi birey iyi toplum” ödülünün ilki verilmişti.

EMRE ÖZGÜL

adsiz.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum