"Çinli firmaya verilen Konya Metro ihalesini kabul etmiyoruz!"

"Çinli firmaya verilen Konya Metro ihalesini kabul etmiyoruz!"

Konya Metro projesi için Çin ile anlaşma yapmanın doğru olmadığını söyleyen Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Milli Görüş camiası olarak, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden bir ülkenin firmasına verilen ihaleyi kabul etmiyoruz” dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik İlçe Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, göreve geldikleri günden bu yana şehrin ve ülkenin problemlerini ortaya koymak ve çözüm üretmek adına yapıcı siyaset anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

METRO KONYALILARA YENİ KÜLFET DOĞURACAK!

Eğitim, işsizlik ve trafik konusunda Konya'da büyük problemlerin yaşandığına dikkat çeken Çelik, yapıcı eleştirilerin sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti. Konya trafiğinde büyük bir belirsizliğe dönüşen Konya Çevre Yolu Projesinin ne zaman tamamlanacağı konusundaki endişelerinin giderek arttığını böyleyen Çelik, “Bitmeyen Çevre Yolu projesine bir de metro eklendi. Çin CMC Firmasına verildiği söylenen ama her nedense inşaat çalışmalarına başlanamayan metro projesini de eleştiriyoruz. Çünkü Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden bir ülkenin firmasına verilen ihaleyi Milli Görüş camiası olarak asla kabul etmiyoruz” dedi.

BAZI NOKTALARDA GÜNÜN BELLİ SAATLERİNDE TRAFİK ÇEKMİYOR!

Tramvay konusunda meydana gelen ödeme yükünün yapılan plansız ödeme şekliyle bütün Konyalılara mal ettirildiğini de belirten Çelik, “ Kredi yolu ile yapılacak olan metro, Konyalılara yeni külfet getirecek. İstanbul Yolunun sağı ve solu, Kosova, Sancak ve Bosna Mahallesi ile Yazır, Beyhekim ve Akademi Mahallelerinin bulunduğu bölgelerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük sorunlar yaşanıyor. Vatandaş tarafından bize gelen şikayetleri muhataplarına basın aracılığıyla iletiyoruz. Bu sorunlara çözüm bulunması şart” şeklinde konuştu.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA ÖNLEM ALIN

Ekonomik gidişat ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, son olarak şunları kaydetti: “Büyük bir ekonomik darboğazın içindeyiz. TÜİK verilerine göre genç işsizlik yüzde 25'lere dayandı. İnsanlarımız çok büyük bir geçim sıkıntısı ile karşı karşıyadır. Kiralarda meydana gelen fahiş artışlara mutlaka çözüm bulunmalı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum