Çin'e Zeytinyağı Çıkarması Yapılıyor

Çin'e Zeytinyağı Çıkarması Yapılıyor

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenecek Food Hospitality China (FHC 2013) Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtacak.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenecek Food Hospitality China (FHC 2013) Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtacak. Konu hakkında bir açıklama yapan ZZTK Başkanı Metin Ölken, Çin’in önemli hedef pazarlarından biri olduğunu söyledi. Geçen yılki tanıtım sonucunda, 2011'de 477 ton olan zeytinyağı ihracatının bin 45 tona ulaştı. Bundan 3 milyon dolar gelir elde edildi. Bu yıl ise şu ana kadar 819 ton zeytinyağı ihracatına karşılık 3 milyon 201 bin dolar gelir sağlandı.

Ölken, "Özellikle Çin'in ciddi şekilde artan zeytinyağı ithalatından tatmin edici pay almak için ZZTK olarak dört senedir ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. 2013 yılında bu çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş görmeye başladık. Şanghay'da 13-15 Kasım 2013 arasında gerçekleşen FHC 2013 süresince vereceğimiz seminer ve tadım etkinlikleriyle Çinlilerin gönlünü fethedeceğiz. 2007 yılında Türkiye’nin Çin’e yaptığı zeytinyağı ihracatı 863 bin dolar seviyesindeyken tanıtım çalışmalarıyla yüzde 259 artarak 3 milyon 100 bin dolara çıktı.” dedi. Çinli müşterilere yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını açıklayan ZZTK Başkanı Ölken, "2013, Çin’de 'Türkiye Yılı' olacak. Çin ve Türk ihracatçılarımız arasında kurulmasını sağladığımız ticari network sonrasında önümüzdeki yıldan itibaren Çinli tüketicilere yönelik çalışmaları çoğaltmayı planlıyoruz. Çin’in zeytinyağı tüketimi 40 bin ton civarı ancak kısa vadede bu rakamın 65 bin tonlara çıkacağı tahmin ediliyor. Bu artışı ZZTK çatısı altında ihracatçılarımızla birlikte yapacağımız faaliyetlerle sağlayabileceğimize inanıyoruz. Çin, gerek sektörümüz gerekse de gıda sanayimiz ve ihracatımız için kanaatimce en öncelikli hedef pazardır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.