Çin'den Gelen Heyet, Batı Akdeniz'de Ticari Görüşmeler Yaptı

Çin'den Gelen Heyet, Batı Akdeniz'de Ticari Görüşmeler Yaptı

Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen fabrika yöneticileri ve resmi görevlilerden oluşan grup, Batı Akdeniz’de sektör temsilcileriyle buluştu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen fabrika yöneticileri ve resmi görevlilerden oluşan grup, Batı Akdeniz’de sektör temsilcileriyle buluştu. İşbirliği ve yatırım için görüşmeler yapan 6 kişilik heyet, Antalya ve Burdur’da solar cam tüp ile traktör üretimi konularında iyi niyet anlaşmaları yaptı. Heyet, Isparta’da da süt tozu ve çikolata şekerleme konusunda olumlu görüşmelerde bulundu.

    Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), Çin’in sanayisi en gelişmiş eyaletlerinden Hebei’nin Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ile Xingtai Bölgesel Yönetim Ticari İlişkiler Başkan Vekili Gao Shengli’nin başkanlığında, 45 yıllık en büyük traktör fabrikası ve işlenmiş cam fabrikasının yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişilik heyeti Batı Akdeniz iş dünyasıyla buluşturdu. Bir haftalık programda Antalya ve Burdur’da firmalar ile iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen konuk heyet, son iki gününü Isparta’ya ayırdı. Ortak Akıl Platformu ve ITSO toplantılarında karşılıklı görüş alışverişi yapan Çinli ticari heyet, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve firma ziyaretleri gerçekleştirerek görüşmeler yaptı.

    OSB Müdürlüğü’nde Çin ticari heyetine, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ile yetkililer bilgi verdi. OSB’nin altyapısı, firmaların yapıları ile sektörel dağılımları, üretim ve satış süreçleri, bölgenin sağladığı avantajlar konularında bilgi alan Çin heyeti, solar panel ve hücre üretimi, teknoloji ile ham madde temin etme ve teknik eleman gönderimi konularında destek olabileceklerini söyledi. Heyetteki resmi yetkililer, Isparta’da üretilen ürünlerin tanıtımını kendi resmi web sitelerinde yapabileceklerini belirtti.

    Çin ticari heyetine ziyaretlerde BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü (YDO) Ali Galip Bilgili ile ITSO Dış İlişkiler ve Proje Koordinatörü Ali Şenol eşlik etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.