Cevdet Yılmaz: 105 Kadın Stk’sı Kuruldu

Cevdet Yılmaz: 105 Kadın Stk’sı Kuruldu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 105 kadın sivil toplum kuruluşu (STK) kurulduğunu açıkladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 105 kadın sivil toplum kuruluşu (STK) kurulduğunu açıkladı.



Cevdet Yılmaz, Kadın STK’ların Güçlendirilmesi Projesi kapanış toplantısına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada proje kapsamında 3 bin 273 kişiye, STK yönetimi eğitimi, toplumsal cinsiyet duyarlılığı eğitimi, kampanya hazırlama destekleri, koçluk hizmetleri verildiğini belirtti. Ayrıca açık kapı günleri, bilgilendirme günleri organize edildiğini aktardı.

Hibe projeleri aracılığıyla 41 bin 876 kişiye ulaşıldığını dile getiren Yılmaz, “177 bin 17 adet doküman basıldı, 32 adet web sayfası oluşturuldu,140 kişiye istihdam sağlandı, 105 adet yeni kadın STK’sı kuruldu, 14 adet Kadın Destek Merkezi kuruldu. İlave olarak bir adet Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlandı, bin 476 çalışma ziyareti ve 194 noktada uygulama yapıldı. 3 Bölgede bulunan 30 kentin 17’sinde faaliyet gösteren 36 kadın STK’sı tarafından geliştirilen projeler, yaklaşık 3 milyon Euro hibe desteği almış ve bu projeler kadın STK’ları tarafından uygulandı.” dedi.

Kalkınma Bakanı, proje kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi kadınlarına hizmet sunumu yapmak üzere kurulan Kadın Yerel Destek Merkezi’nin Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na; Doğu Karadeniz Bölgesi kadınlarına hizmet sunumu yapmak üzere kurulan Kadın Yerel Destek Merkezi’nin ise Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na devir edileceğini duyurdu. Güneydoğu Anadolu’daki merkezin de GAP İdaresi tarafından devam ettirileceğini bildiren Cevdet Yılmaz, “Yani diğer 2 İdaremiz de sürece dahil olacak ve kadınların güçlendirilmesi konusunda sorumluluk alanlarına giren bölgelerde bayrağı devir alacaklar.” şeklinde konuştu.

Yılmaz,“Başta kadınlar ve kadın STK’ları olmak üzere Projeyi hayata geçiren GAP İdaresi’ne, finansman desteği sağlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na, uygulama sürecinde desteğini aldığımız Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne, Ecorys UK ltd Liderliğindeki konsorsiyuma, katkı veren kurum ve kuruluşlara ve bayrağı devir alacak Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Kalkınma İdarelerine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.