Çember daralıyor

Çember daralıyor

Bu sezon Bank Asyada mücadele edecek olan Konyasporun eli kolu bağlanmış durumda

Bu sezon Bank Asya’da mücadele edecek olan Konyaspor’un eli kolu bağlanmış durumda. Yeşil-beyazlılar, bir taraftar para, bir taraftan da teknik direktör sorununu çözmenin hesaplarını yapıyorlar

 

Konyaspor yönetim kurulunu, para konusunda sıkıntılı bir hafta beklemekte. Bir yanda, UEFA’nın Milos’un alacağına karşılık vermiş olduğu 500 bin liralık ceza ve diğer yanda, Theo’nun alacağı ve Robak’ın transfer taksitinin ödenecek olması nedeniyle acil olarak 3 milyon TL’lik bir taze paraya ihtiyaç var.

Özellikle cezaların ödenmemesi halinde Konyaspor’a puan silme gibi ikinci bir cezanın daha verilecek olması Konyaspor yönetimini harekete geçirdi. Robak’ın transfer taksitinin yatırılmaması halinde ise bu futbolcunun sözleşmesinin fesholacak.  Para konusunda, Pazartesi gününden itibaren bir dizi görüşmelere yapılacak ve cezalar Haziran sonuna kadar ödenecek.  Konyaspor yönetim kurulunu bekleyen bir diğer ödeme sorunu da; Ziya Doğan ve Yılmaz Vural’ın 2 milyon TL’ye ulaşan alacakları.. Konyaspor yönetim kurulu, ödemelerin ardından, yeşil-beyazlı takımı Bank Asya 1. ligde taşıyabilecek bir teknik direktörü takımın başına getirecek. Bu konuda da çalışmalar devam etmekte.. Yılmaz Vural ve Cemal Menteşe’nin dışında ki isimler şimdilik açıklanmadı.

Konyaspor’un yeni sezon kadrosu, 8 eksi yerli ve 5 yabancı futbolcuyla birlikte alt yapıdan gelen gençlerden olmak üzere, muhtemelen 25 kişiden oluşacak.

İSTATİSTİKLER YALAN SÖYLEMEZ

Süper ligde, geride kalan sezondun istatistiklerinde de Konyaspor alt sıralarda yer almakta.
Ligde en az gol atan, en çok berabere kalan, en az maça kazanan takım olan Konyaspor’un, ligde kaydettiği 30 golün, sadece 1’i penaltıdan gelirken, yeşil-beyazlılar kendi filelerini ise 3 kez havlandırdı. Kartallar, 30 golün 20’sini ayakla, 6’sınıda kafayla kaydettiler.

Konyaspor, içi sahada ve deplasmanda oynadığı maçlarda ise 2’şer galibiyet alabildi. Trabzonspor; deplasmanda 13, Fenerbahçe ise iç sahada 14 galibiyetle ilk sırada yer aldı. Konyaspor ve Kasımpaşa ile birlikte küme düşen Bucaspor ise deplasmanda tek galibiyet bile alamadı.  Ligde ene çok kırmızı kart, 7’şer kartla 8 ve 31. haftalarda gösterildi. 28. hafta da ise 52 sarı kartla rekor kırıldı. 2, 12 ve 13. haftalarda kırmızı kart çıkmazken, en az sarı kart, 28 kartla 15. hafta da gösterildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.