Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Adularya’yı İnceledi

Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Adularya’yı İnceledi

Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Martina Pecina, Eskişehir'de yapımı devam eden Yunus Emre Termik Santrali’ni inceledi.

Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Martina Pecina, Eskişehir'de yapımı devam eden Yunus Emre Termik Santrali’ni inceledi. Naksan Holding’e bağlı Adularya Enerji, Yunus Emre Termik Santrali, Çek Cumhuriyeti'nin yurtdışında yürütmekte olduğu en büyük projelerinden birisi.

    Türkiye'nin özel sektör tarafından yapılan en büyük kapasiteli termik santrali olma özelliğini taşıyan tesisi gezen Başbakan Yardımcısı Pecina, Türkiye’nin hızlı gelişen ve büyüyen ekonomisine vurgu yaptı. Pecina, Türkiye’yi büyük bir piyasa büyük bir pazar olarak gördüklerini ifade ederek, “Bu projenin Çek şirketler için Türkiye ile yapılacak gerek ihracat ve gerekse ithalat için büyük bir imkan olarak algılıyoruz. Çek Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye yapmış olduğu ihracat son 4 yılda yüzde 20 gibi bir artış göstermektedir.” dedi.

    Ülkenin en büyük bankası konumundaki Chez Export Bank Genel Müdürü Jiri Klumper de bu projeye finansman konusunda verdikleri desteklerin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları ifade etti: “Adularya projesi Çek Cumhuriyeti ihracatları arasında önde gelen bir proje, en büyük yurtdışı projemiz. Bu büyük projeyi hayata geçiren Adularya Enerji’ye teşekkür ederim.”

    Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Yerli kömürden, kendi kömürümüzden 2x145 megavatlık toplam 290 megavatlık bir termik santral. Bu termik santral faaliyete geçtiğinde inşallah cari açığımızı 200 milyon dolar civarında aşağı çekecek.” bilgisini verdi. Adularya Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ise inşaatın tamamlanmasıyla sağlayacakları istihdamın üzerinde durdu. Nakıboğlu, "2014 yılı sonunda tamamlanacak bu tesiste şu anda 2 bin kişi çalışıyor. Ondan sonra da devamında bin 200 kişi istihdam edilecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.