“Çalışan gençler olacağız”

“Çalışan gençler olacağız”

Kızılcahamam’da iki gün süren kampta gençlere hitap eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençlerin adil bir düzenin kurulması için çalışması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) Lise Okul Başkanları Toplantısı, 2 bin gencin katılımıyla Ankara Kızılcahamam’da geniş katılımla gerçekleştirildi. İki gün süren kampta, Türkiye’nin dört bir yanından gelen liseli gençlerin heyecanı ve coşkusuyla gerçekleşen toplantıda AGD ve Millî Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, lise okul başkanlarına hitap etti. Kampta çeşitli eğitimler başta olmak üzere bilgi yarışması, havuz gibi etkinlikler gerçekleştirilirken, Grup Anadolu Gençlik ise ezgileriyle heyecan kattı.

“ÇALIŞAN GENÇLER OLACAĞIZ”

Turhan, gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak, “Şu anda bir dünya âleminin içerisindeyiz. Dünyayı çok büyük sanıyoruz. Koskoca bir âlem var, bu âlem içerisinde yaşadığımız dünya küçücük kalmakta. Bir akşam kafanızı kaldırdığınızda gökyüzünde binlerce on binlerce yıldız görüyorsunuz. Daha ışığı dünyaya gelmemiş olan yıldızlar var. Kim yaratıyor tüm bunları? Allah yaratıyor. Bunlar tabiat gereği, kendiliğinden oldu diyenler var. Tüm bunları anlatacaksınız bunu diyenlere, Rabbimizin büyüklüğünü anlatacaksınız. Yaratılışımıza da, ölümümüze de biz müdahil olamıyoruz, biz karar veremiyoruz. Tüm bunlara Allah karar veriyor. Dünyada 8 milyar insan var. Biz yeni bir dünyayı kurmak, dünyada açlığı gidermek için çalışan gençler olacağız. İsraf etmeyeceğiz. Dünyada suyun rengini dahi bilmeyen insanlar var” diye konuştu.

alisan-gencler-olacagiz-1636912255.jpeg

YERYÜZÜ ADİL BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMELİ”

Mazlum coğrafyalara ulaşılması gerektiğinin altını çizen Turhan, şunları kaydetti: “Yeryüzünü adil bir düzenle yönetmek için, insanların özgür bir şekilde hareket etmesi için, dünyadaki mazlumların, insanların, Müslümanların zulüm görmemesi için çalışıyoruz. Bakınız Kudüs’e. Biz Kudüs’ü doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, her tarafıyla Filistin’in başkenti olarak görüyoruz. Biz Tel Aviv’i dahi İsrail’in başkenti olarak görmüyoruz. O toprakların hepsi Filistin toprakları. Tüm bunları insanlara anlatmanızı istiyoruz.”

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.