Çakmak ve Şahiner transferin gözdesi

Çakmak ve Şahiner transferin gözdesi

TFF 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Teknik adam Metin Altınay’ın göreve gelesi ile dış transferde hareketli günler geçiren Şekerspor, takımdan ayrılan önemli isimlerin ardından yeni ve kaliteli bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Ayrıca Şekerspor’un başarılı iki futbolcusu Süper Lig takımlarının gözdesi haline geldi.

Konya’da doğan, futbol hayatlarına Konya’da başlayan ve geçtiğimiz sezon Şekerspor’un en başarılı futbolcuları arasında gösterilen genç isimler, İshak Çakmak ve Ömer Ali Şahiner, Süper Lig takımlarının transfer listelerinde yer alıyor. Genç futbolculardan İshak Çakmak, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Orduspor’un, Ömer Ali Şahiner ise ligin tecrübeli takımlarından Gençlerbirliği’nin gözdesi durumunda. Başarıları gençlere bu takımların para veya futbolcu takası teklifi yaptığı gelen haberler arasında.

Yeşil-beyazlılar, başarılı sporcularının durumlarının netleşmesi ile yapılacak olan transferleri şekillendirecek. Teknik adam Altınay, Süper Lig takımlarından takas yolu ile gelme ihtimali olan futbolcuları masaya yatıracak ve transfer politikasını buna göre belirleyecek. Yeşil-Beyazlılar, daha önce Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı’ndan Özgür Çelik ve Hüseyin İriç, Güngören Belediyespor’dan İlkay ile son olarak Tavşanlı Linyitspor’dan Tanju ile anlaşmıştı.

Konya Şekerspor’da geçtiğimiz gün anlaşma sağlandığı şeklinde haberleri çıkan Karışyakalı Gökhan Çakır konusunda henüz imza aşamasına gelinmediği bildirildi. Tecrübeli futbolcu ile Şekerspor arasında fiyat konusunda küçük pürüzlerin olduğu ve bu sorunun halledilmesinden sonra imza atılacağı gelen haberler arasında. Şekerspor’un önümüzdeki günlerde bu futbolcu ile imza aşamasına gelmesi bekleniyor. Yeşil-beyazlılar, Nazilli Belediyespor oyuncusu Kenan Karışık ile de anlaşma sağladı. Karışık, dün resmi sözleşmeye imza attı.

Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır 1987 İstanbul doğumlu. Dikilitaş’ta futbol hayatına başlayan Çakır, Mecidiyeköy, Konyaspor, Sarıyer ve Karşıyaka formaları giydi. 2006-2008 yıllarında Konyaspor’un formasını terleten Çakır, yeşil-beyazlı forma ile Süper lig’de mücadele etti. Kenan Karışık ise 1987 Sjenica doğumlu. Genç oyuncu futbola İstanbul Kartal Belediyespor’da başladı. Aynı kulüpte 2004 yılında profesyonel oldu. 2006 yılında ise Altınordu’ya transfer oldu. Burada 1 sezon oynayan genç oyuncu 2007 yılında Nazilli Belediyespor’a transfer oldu.  Geride kalan sezonda toplam 33 maçta forma giyen Kenan Karışık bu maçlarda toplam 4 gol attı. Karışık 2010-2011 sezonunda 3 sarı kart gördü. Ayrıca, Şekerspor’un anlaşmaya vardığı ve imza aşamasında olan Akın Vardar Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor ile anlaştı.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Metin Altınay, Şekerspor’un her alanda istikrarlı bir takım olduğunu söyledi. Bu nedenle transferde Şekerspor’un adını duyan her takım ve futbolcunun rakamları yüksek tuttuğunu ifade eden Altınay; “Ancak biz transferlerde emin adımlar atmak istiyoruz. Kulübe her hangi bir şekilde zarar verecek tutumlardan kaçınıyoruz. Önümüzdeki günlerde transfer piyasası daha sakin bir görüntüye kavuşacak. Bu nedenle çok aceleci davranıp önemli yanlışlar yapmak istemiyoruz. Benim savaşçı kişilikli, sisteme uyacak ve başarıya aç oyunculara ihtiyacım var. Şekerspor’un geçtiğimiz sezon kaybettiği dört önemli futbolcunun yerine kaliteli isimleri alarak 2. Lig’de yeniden söz sahibi olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.