Bütün kulüplerin temsilcisi benim

Bütün kulüplerin temsilcisi benim

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetimini oluştururken yaşananlarla ilgili yapılan spekülasyonlara açıklık getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetimini oluştururken yaşananlarla ilgili yapılan spekülasyonlara açıklık getirdi. Aydınlar, yönetimi oluştururken listesine aldığı bazı arkadaşlarının hangi takımı tuttuğunu bilmediğini, bu konudaki bilgileri gazetelerden öğrendiğini söyledi. Aydınlar, listesini yaparken hiçbir sıkıntı çekmediğini ifade ederek, “İş hayatımda böyle şeylere alışığım. Kararlı bir insanım, bir şeye karar verirsem yaparım. Bana çeşitli tavsiyeler oldu. Bunu deneyenler oldu ama geri tepti. Ben kendi istediğim kadroyu kurdum. İsimleri vasıflarına göre belirledim. Kesinlikle renklerine bakmadım ve hatta daha önce bazılarını bilmiyorum. Ben gazetelerden okuyorum. Önemli olan renkler, takımlar değil yapacağı iş. Şu dengeleri koruyayım ya da şu kulüpten şu kadar yönetici alayım diye hareket etmedim, kurulları oluştururken de buna dikkat etmedim” dedi. Süper Lig ve alt liglerden her kulübün bir yönetimde temsilci bulundurmak istediğine işaret eden Aydınlar, “Herkes kendinden bir temsilci olsun istiyor. Zaten bu kadar koltuk yok. Yönetimde 15 koltuk var, bu eşyanın tabiatına aykırı. Ayrıca hepsinin temsilcisi benim. Hiçbirinin aleyhine bir yanlış yapılmayacaktır, hepsinin alın terine saygı durulacaktır, emeğinin karşılığını alacaktır. Burada saygın ve herkese aynı mesafeli olarak durmak istiyoruz. Bunu herkes görecektir” ifadesini kullandı.  

Başkan Aydınlar, Süper Lig’de kulüpleri bulunan her şehre yeni bir stat yapılacağı müjdesini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakın geçmişte bir görüşmesinin olduğunu belirten Aydınlar, “Kendisi bana, ‘Süper Lig’de yer alan şehirlere iki sene içinde yeni statlar yapacağız’ dedi. Ne kadar kaliteli statlar olursa bu işin şovu daha iyi oluyor” diye konuştu. 

Futbolda birçok konuda değişiklik yapmaları gerektiğini ifade eden Aydınlar, lig sonunda aynı puanda olan takımların karşılaşacağı “Altın Final” uygulamasına geçilebileceğini söyledi. Aydınlar, saha kapama ve seyircisiz oynama cezalarını masaya yatıracaklarını belirterek, “Ayrıca, puan eşitliği halinde liglerde acaba tek bir final maçı daha mı oynamalıyız? Bu maçı tarafsız sahada oynatıp kim kazanırsa o şampiyon olsun. Bir altın final olması, heyecanı da arttıracaktır” diye konuştu.

Bu sezon fırsat buldukça maçlara gitmek istediğini bildiren Aydınlar, “Her hafta sonu en az bir maça gitmek istiyorum. Maçı ben yönetmiyorum, hakem değilim. Hakem hata yapabilir. Bir hakemin yanlış düdüğünü kimse bana fatura edemez. Kim fatura etmek isterse cevabını alır. Biz de hakemlerin  en az hata yapması için elimizden geleni yaparız. Ama davranışında kasıt varsa en büyük cezayı ben veririm. Hata ile kasıtı ayırt etmeyi de biliriz” dedi.

Aydınlar, Türk futbolcusunda neyin eksik olduğunu sorusunu ise “Profesyonellik” diye yanıtladı. Futbolcuların parayı alırken profesyonel olduğunu anlatan Mehmet Ali Aydınlar, şöyle konuştu: “İşimize saygı eksik. Almanya’da şehirler hafta içi akşamları boştur. Sabah erkenden herkes işine gider. Bir tek cuma ve cumartesi günü dışarı çıkarlar. Futbolcuları eğlence mekanında bulamazsınız. Sonuçta futbolcu bundan para kazanıyor. Mesleği bu. Biz meşhur eğlence yerlerinde sürekli futbolcularımızı görüyoruz. Onlar da eğlenecekler ama bunun zamanı var. Mesleklerine saygılarının olması gerekiyor. Ben gençliklerine ve eğitimlerine veriyorum. Bu konuda eğitilmeleri lazım. Geleceklerine yazık. Bence bizim futbolcuların en büyük eksikliği profesyonellik.”Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, kulüplerin veya teknik direktörlerin sezon içinde 3-4 defa yer değiştirmeleri konusunda da değişikliklerin yapılacağını ve buna engel olacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.