Buca, Konyaspor ve Kasımpaşa umutlandı

Buca, Konyaspor ve Kasımpaşa umutlandı

Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşen 18 Bank Asya kulübünün temsilcileri, şike operasyonunda 3 büyük kulübün olası alt lige düşme ihtimaline karşı taleplerini iletti

Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşen 18 Bank Asya kulübünün temsilcileri, şike operasyonunda 3 büyük kulübün olası alt lige düşme ihtimaline karşı taleplerini iletti!Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Asbaşkanlar Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile İcra Kurulu üyeleri, Bank Asya 1. Lig’deki başkan ve yöneticilerle yaptıkları toplantıda çok ilginç bir taleple karşılaştılar. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda 1. Lig temsilcileri sıkıntılarını ve bazı isteklerini dile getirirken, şike dosyasında adı geçen Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ile ilgili olarak “3 büyükleri istemiyoruz” dediler. Sürpriz de bir öneri getirdiler: Şike tespit edilmesi halinde kaç takım düşerse düşsün +3 uygulaması gelsin. Bu öneriye göre, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un düşmesi halinde Buca, Konya ve Kasımpaşa’nın dışında Bank Asya’dan 3 takım daha Süper Lig’e alınacak.

Federasyon hangi şartlar altında olursa olsun lige 18 takımla start verecek. Şikenin tespit edilmesi ve küme düşürme kararı verilmesi durumunda izlenecek yol da belli. Sadece 1 takım düşerse Bucaspor, Süper Lig’de kalacak. 2 takım düşerse Bucaspor ve Konyaspor, Süper Lig’de kalacak. 3 takım düşerse Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa Süper Lig’de kalacak. Ancak şike dosyasında Süper Lig içinde 3’ten daha fazla takımın adı geçiyor. 3’ten fazla takımın düşürülmesi halinde Bank Asya 1. Lig’deki takımlara Süper Lig fırsatı doğacak. Bu durumda Çaykur Rizespor, Gaziantep BŞB ve Tavşanlı Linyit öncelikli takımlar. Dosyada geçen sezon Bank Asya 1. Lig’de yer alan takımlar da var. Süper Lig’e yeni çıkan Mersin İdman Yurdu, Kartal ve Giresunspor. Bu takımlar hakkında küme düşürme kararı verilmesi halinde de alt liglerden Bank Asya 1. Lig’e takım alınacak. Bu ligde 18 takımla başlatılacağı için kaç takım düşürülürse o sayıda takım Bank Asya’ya alınacak.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, futboldaki şike iddialarıyla ilgili olarak, süreci sezon başlamadan tamamlamak istediklerini söyledi. Aydınlar, “Ligler başlamadan bu süreci tamamlamak istiyoruz. Ligler başladığında artık futbola odaklanmak istiyoruz” dedi. Bugün önce Bank Asya 1. Lig, daha sonra Spor Toto Süper Lig ekiplerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Aydınlar, şöyle konuştu: “Genel kuruldan sonra tüm kulüp başkanlarıyla bir araya gelmek istiyorduk. Daha önce 11 Temmuzda Süper Lig kulüp başkanlarıyla bir araya gelmiştik. Bank Asya 1. Lig temsilcileriyle bugün bir araya gelme fırsatı bulduk. Şu anda içinde bulunduğumuz durum itibariyle genel değerlendirme yaptık. Bu süreci geride bırakıp artık sadece futbol konuşmayı istiyoruz. Kulüp başkanlarının değerli fikirlerini aldık. Hepsinin desteğini aldık. Buradan hepsine teşekkür ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.