Bisiklet yarışına yoğun ilgi

Bisiklet yarışına yoğun ilgi

Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışlarının dördüncüsü dün start aldı

Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları’nın dördüncüsü dün start aldı

 

Her yıl Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları’nın 4.’sü dün başladı.  Büyük Sinan Pazar Yerinde yapılan yarışlara Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Karapınar, eski milli bisikletçiler davetliler ve çok sayıda izleyici katıldı.  Sporcular Yarışları öncesi konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli amaçlarının Konya halkına bisiklet kullanımına teşvik etmek olduğunu ve bu nedenle düz bisiklet yarışlarını düzenlediklerini ifade etti. 

Hançerli, “Düz bisiklet yarışlarının bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Düz bir ova olan Konya’mızda insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek ve sevdirmek için bu organizasyonu düzenliyoruz. Her yıl katılım artırıyor. Bunu ilçemizin çeşitli bölgelerinde yaparak bu coşkuyu halkımızla paylaşmak istiyoruz. Startı bugün Büyük Sinan Pazayerinde verdik.

Yarışlarımız geride kalan 3 hafta boyunca devam edecek. Büyük Sinan Pazaryeri ile başlayan yarışlarımız 9 Temmuzda Karkent Pazaryerinde, 16 Temmuz Adalet Parkında son olarak ise 23 Temmuz tarihinde Olimpiyat parkında yapılacaktır. Yarışlarda dereceye giren sporcularımıza bisiklet kol saati gibi çeşitli hediyeler vereceğiz. Ayrıca tüm katılımcılara futbol topu, şapka,  tişört gibi küçük hediyelerimiz olacak. Yarışmalara her sporcu kendi düz bisikleti ile katılıyor. Tüm katılımcılara ve buralara teşrif eden halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mehmet Hançerli Spor Kompleksleri oluşturduklarını belirterek, spora verilen desteğin artarak devam edeceğini kaydetti. Başkan Hançerli devam edecek olan Düz Bisiklet Yarışlarına 7’den 70’e tüm sporseverleri davet etti.

TİCARET BORSASI KUPASI İL ÖZEL İDARE’NİN

Her yıl Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları’nın 4.’sü dün Büyük Sinan Pazaryerinde yapılan yarışlar ile başladı.  Bu yarışlar öncesinde lisanslı bisikletçiler Ticaret Borsası Kupası için yarıştı. Yıldızlar kategorisinde yapılan yarışlara Selçuklu Belediyesi, Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Gençlikspor ve Özel İdarespor katıldı. Madalya mücadelesi veren 28 bisikletçi 12 tur pedal çevirdi.  Yarış sonunda ise gülen taraf ise İl Özel İdaresi oldu. İl Özel İdarespor’un pedalları ilk 3 sırayı paylaştı. Yarışlar sonunda 29 puan alan Mücahit Ökkeş 1., 21 puan alan Sabri Yıldırım 2. ve 14 puan alan Ali Osman Kınık ise 3. oldu. Yarış sonunda dereceye giren sporculara madalyaları ve bisikletleri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Karapınar takdim etti. 

PROTKOL ÜYELERİ DE YARIŞTI

Düz bisiklet yarışları öncesinde törene katılan protokol hep birlikte bisiklete bindi. Yarış öncesi küçük bir aksaklık yaşandı ve start balonu söndü. Görevlilerin müdahalesi ile balon normale döndürüldü ve protokol yarışı başladı. Yarış parkurunda 1 tur atan protokol üyeleri bitiş çizgisini ise hep birlikte geçti.

YARIŞLARA ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Büyük Sinan Pazaryerinde yapılan düz bisiklet yarışlarına çocuklar ve aileler büyük ilgi gösterdi. Yarış öncesinde ve sonrasında katılımcı çocuklara Karatay Belediyesi tarafından futbol topu dağıtıldı. 4 kategoride yapılan yarışlara 250’ye yakın sporcu katıldı. Kategorilerinde dereceye giren sporculara bisiklet, eşofman ve kol saati gibi çeşitli hediyeler verildi. Yarışlarda dereceye giren isimler şu şekilde: 8 yaş grubu bayan, İrem Deniz Aslan, Elsem Başaran, Ayşe Ünlü, Hilal Sude Ay, Büşra Türkan. 8-12 yaş grubu bayan: Fatma Nur Altıntaş, Döndü Nur Kurum, Tuba Akkoyun, Sevgi Çakıcı. 8 yaş grubu erkek: Yaşar Alp Tapan, Ahmet Çiçek, Buğra Altay, İhsan Sefa Yücel, Yasin Kızkut, 8-12 yaş erkek: Kadir Can Çalışkan, Mustafa Can Tasmalı, Abdullah Ataş, Rahim Pestil, Talha Çeçen. Ufak tefek kazaların yaşandığı yarışlarda sporculara ve ailelere sağlık memuru Mustafa Bayrakçı nezaret etti.

2. YARIŞ KARKENT PAZARYERİNDE

Her yıl Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları’nın 4.’sü dün Büyük Sinan Pazaryerinde yapılan yarışlar ile başladı. 3 hafta daha devam edcek olan yarışların 2.si 9 Temmuzda Karkent Pazaryerinde, 3.’sü 16 Temmuzda Adalet Parkında son olarak ise 23 Temmuz tarihinde Olimpiyat parkında yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.