Birsiad Üyeleri Rusya'da Mobilya Fuarını Gezdi

Birsiad Üyeleri Rusya'da Mobilya Fuarını Gezdi

Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) Mobilya Komitesi Üyeleri, Rusya’ya iş gezisi düzenledi ve MEBEL 2013 Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) Mobilya Komitesi Üyeleri, Rusya’ya iş gezisi düzenledi ve MEBEL 2013 Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

Aralarında BİRSİAD Başkanı Ali İşgören, BİRSİAD Mobilya Komitesi Başkanı Mehmet Konak, BİRSİAD üyesi Tahir Arslan, Halit Yorluk, Süleyman Kazar, Mehmet Sönmez ve Genel Sekreter Kerem Çağlar’ın da bulunduğu 32 kişilik heyet Rusya’da çeşitli temaslarda bulundu ve MEBEL 2013 Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti.

Heyet ilk gün TUSKON Moskova Temsilcisi Ali Tırnava ve Rus-Türk İşadamları Derneği (RUTID) Genel Sekreteri Recep Dönmez’in kendileri için verdiği yemekte Moskova ve Rusya iş dünyası hakkında detaylı bilgiler aldı. Tırnava ve Dönmez yabacı yatırımcılar için iş fırsatlarını, mobilya sektörünün geldiği noktayı BİRSİAD heyetine aktardı.

Mobilya endüstrisinde Rusya'nın en büyük etkinliği olarak görülen, dünyadan 60 bin ziyaretçi ve 1.500 kadar katılımcının yer aldığı, Rusya’nın başkenti Moskova’da Expo Center fuar alanında yapılan Mebel 2013 Fuarı’nı ziyaret eden BİRSİAD heyeti, dünyanın pek çok yerinden firmaların ürünlerini yakından inceledi. Akşam RUTID Yönetim Kurulu, Kastamanu Entegre Yönetim Kurulu ve Mebelinta Mobilya sabihib Mahmut Akıskalı ile bir araya gelen heyete, Rusya’da yatırım imkânları, işadamlarının Rusya pazarı hakkında bilmesi gerekenler paylaşıldı.

Gezi hakkında değerlendirmede bulunan BİRSİAD Başkanı Ali İşgören, ‘‘Uzun vadede Rusya’ya yatırım karlı bir ticaret olur. Ziyaretler sıklaştırılarak ve ardından bayiler açılarak bu pazarda ciddi şekilde yer alınabilir. Bölgesel olarak takip edilmesi gereken yerler olduğu için ve ülkemize yakın olmasından dolayı Rusya ile çevresindeki ülkeler Türk işadamları için ciddi potansiyeller bulunduruyor. Rusya’da TUSKON temsilciliğinin yer alması da Rusya’ya verilen önemi gösteriyor. Ayrıca TUSKON ve RUTID’ın faaliyetleri bir köprü konumunu oluşturuyor ve Türk işadamları için kolaylıklar sağlıyor’’ dedi.

'ORTAKLIK KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR'

BUGİAD Mobilya Komitesi Başkanı Mehmet Konak ise Rusya’nın başkenti Moskova’da Expo Center fuar alanında yapılan Mebel 2013 Fuarı’nı ziyaretimiz ile Rusya pazarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını aktarıp şunları söyledi. Fuarda Bellona, Mebelinta gibi marka olmuş Türk firmalarıyla görüştüklerini ve fikir paylaşımında bulunduklarını ifade eden Konak, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), Rusya Türkiye İşadamları Derneği ve Türkiye Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin birlikte düzenlediği 'Rusya ve Türkiye’deki Mobilya Sektörü' konulu seminerde yatırım imkânları açısından Rusya pazarıyla ilgili izlenimler edindiklerini belirtti. Toplantının ardından gerçekleşen ikili iş görüşmelerinin de Türkiye-Rusya ticari ilişkilerine katkı yapacağını vurgulayan Konak, “Rusya pazarı çok büyük, özellikle Moskova çok hareketli bir şehir. Burada uzun soluklu büyük yatırımlar yapılmalı, bu pazara ortaklık yapılmadan girilmesi kolay görünmüyor. Bu nedenle Antakya’da ortaklık kültürünün oluşturulması, birlik ve beraberliklerin pekiştirilerek arttırılması gerekir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.