Beyşehir Belediyeden GEMe 4 sporcu

Beyşehir Belediyeden GEMe 4 sporcu

Beyşehir Belediyespor Güreş Takımında forma giyen 4 sporcu daha Yatılı Gençlik Eğitim Merkezlerinde (GEM) eğitim görmeye hak kazandı

Güreş antrenörü Adil Yollar, yaptığı açıklamada, geçen hafta Aydın ilinde yapılan güreş eğitim merkezi seçme sınavlarına katılan Beyşehirli sporculardan 4’ünün daha bu okullarda eğitim görmeye hak kazandığını bildirdi.
GEM’e girebilmek için düzenlenen seçme müsabakalarına 23 ilden 400 sporcunun katıldığını ifade eden Yollar, şu bilgileri verdi: “Güreş, koordinasyon ve mülakat gibi üç kategoride yapılan ve 40 sporcunun alınacağı seçme müsabakalarını ilçemizden 4 sporcumuz kazanmıştır.  Yerleştirmeler Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından yapılacak ve yeni öğretim yılına yetiştirilecektir. Kazanan sporcuların isimleri ise öğrenim gördükleri okullarına bildirilecektir. 6 yıldır bu sınavlara katılmaktayız. Güreş sporuna başlama yaşının 7-8 olduğu Beyşehir’imizde bu spora başlayan çocuklarımızın ileriki yaşlarda hem spor, hem de eğitimlerini en iyi şekilde yapmaları için bu okullara yönlendirme yapıyoruz. Kazanan sporcularımız bugüne kadar Türkiye’de ve uluslar arası turnuvalarda birçok derece elde etmiş, ilçemizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Amacımız, ata sporu olan güreşte yeni sporcular yetiştirmek ve Türkiye minderlerine kazandırmaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.