"Beton uğruna  yeşili kaybettik"

"Beton uğruna  yeşili kaybettik"

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, “Bir grup şirketin çıkarları için, beton uğruna; büyük bir yeşil alan kaybına uğradı” dedi 

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Ekim ayı İl Divan Toplantısı Saadet Partisi GİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Divan Toplantısına Yıldırım'ın yanı sıra; Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda kadın partili katıldı. 

YARA GİTTİKÇE DERİNLEŞTİ!

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, “Ülkemizin orman alanı 21.2 milyon hektardır ve bu toplam yüzölçümünün yüzde 27.2’sini kaplamaktadır” dedi.  Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin şiddetle hissedildiği günümüzde dünya genelinde, ülkelerin

ormanlık alanları dikkate alınarak, bu oranın yüzde  30’lara çıkarılması gerektiği  ve hedeflendiğini belirten Bütüner, “Yaşadığımız doğada dünyanın oksijen kaynaklarından olan bitki örtüsü ve ormanlar aynı zamanda ekolojik sistemin de en önemli parçalarıdır. İnsan eliyle çıkartılan orman yangınları ise ekolojik sisteme vurulan bir darbedir. Dünyada son yıllarda artan orman yangınları 10-15 milyon hektar aralığını tehdit etmektedir. Önce bir insan sonra da bir siyasetçi olarak bu kaygıyı dile getirmek, dünyamıza ve ülkemize karşı taşıdığımız bir sorumluluktur. Bu aşamada doğamıza ve ülkemizin bağımsızlığına uygulanan bu terörize edilmiş şiddet aksiyonu için karşı bir tavır üretmek ve sergilemek için düşünmek, fikir üretmek gerekmektedir. Kampanyamızın basın açıklamasında da bahsettiğimiz gibi günlerce süren yangınlar karşısında adeta ciğerlerimiz yandı. Bununla birlikte, yine ülkemiz, yıllardır, bir grup şirketin çıkarları için, beton uğruna; büyük bir yeşil alan kaybına uğradı. Doğa üzerinde meydana gelen tahribat, açılan yara gittikçe derinleşti. Ancak biz bu yarayı, birlikte sarabileceğimize, doğayı hep birlikte yeniden onarabileceğimize inanıyoruz. Yanan ormanlarımızı, mahvedilen doğayı; hep birlikte yeniden yeşerteceğimizi umut ediyoruz” dedi. 

EL BİRLİĞİ İLE YENİDEN KAZANACAĞIZ

“Üzerinde yaşadığımız bu dünya, Allah’ın bize emanetidir. İnancımız ve medeniyetimiz bize, emanete sahip çıkma sorumluluğunu yüklemiştir” diyen Başkan Bütüner, konuşmasını şöyle sürdürdü: “‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen peygamberimizin izinde, hem emanete sahip çıkarak doğayı ve çevreyi korumak, hem de bizden sonraki nesillere bırakacağımız daha Yaşanabilir Türkiye için canla başla çalışıyoruz.” Doğaya verilebilecek en güzel hediye ağaç dikmektir. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendiniz ve çocuklarınızın geleceği için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir. Bu farkındalıkla, Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, kurmak istediğimiz, Necmettin Erbakan – Umut Ormanı ile doğamızda ve sosyal hayatımızda kaybettiğimiz değerleri el birliği ile yeniden kazanacağımıza ve böylelikle yarınlara daha güzel bir ülke bırakacağımıza inanıyoruz. Yaşanabilir Türkiye için umut yeşertiyoruz. Kadın Kolları olarak başlatmış olduğumuz kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz.”

HABER MERKEZİ  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.