'Belediyeler Alımı Artırınca 2015 Hedefini Bu Yıl Yakalayacağız'

'Belediyeler Alımı Artırınca 2015 Hedefini Bu Yıl Yakalayacağız'

Otomotiv sektörü otobüs satışları sayesinde bu seneyi beklediğinden iyi kapatacak. Sektörün önde gelen oyuncularından Mercedes Benz Türk'ün Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, bu sene tarihteki en yüksek beledeyi otobüsü satışı rakamına ulaştıkların.

Otomotiv sektörü otobüs satışları sayesinde bu seneyi beklediğinden iyi kapatacak. Sektörün önde gelen oyuncularından Mercedes Benz Türk'ün Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, bu sene tarihteki en yüksek beledeyi otobüsü satışı rakamına ulaştıklarını belirterek, "Bizim bir hayalimiz vardı; 2015'te 50 bin araç yapacağız diye. Görünen o ki; bu sene sonu itibariyle bu rakama ulaşacağız." dedi.

Otomotiv sektörü ve şirketlerinin son durumu ile ilgili Cihan'ın sorularını cevaplayan Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, küresel krize rağmen bu senenin farklı geçtiğini belirterek, "Busene farklı bir şey izledik. Önce belediyeden başlayalım. Belediye otobüsleri satışları farklıdır. Bu sene heralde tarihteki en yüksek belediye otobüsü teslimatı oluyor. 2 bin 800 küsür adet belediye otobüsü pazarı olacak, yaklaşan seçimler dolayısıyla. Şehirler arası otobüslerde de yine bir kanuni uygulamayla ilk 6 ayda çok hızlı gelişti. Geçen sene ile karşılaştırdığımızda ekim sonu itibariyle yüzde 40 yukarda." diye konuştu.

Soz konusu rakamların seneyi rekorla kapanacaklarını gösterdiğini ifade eden Sülün, "1,5 ayımız kaldı sene sonuna. Dolayısıylla sene sonu ümit ediyorum sizleri şaşırtmayacağız. Rekorlar ile devam edeceğiz, öyle planlıyoruz. Bizim bir hayalimiz vardı; 2015'te 50 bin araç yapacağız diye. Görünen o ki; bu sene sonu itibariyle bu rakama ulaşacağız. Burdaki tabii bütün değer ziciri içerisindeki ikinci el operasyonumuz, finansal hizmetlerimiz, sigortamız bu başarıya katkıda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Uzmanı Tufan Akdeniz de 2013 yılını rekor seviyede kapatmayı beklediklerini kaydetti. Akdeniz, "6 yıl üstüste kapatmış olacağız bu sprinter ve vitonun müşteri ihtiyaçlarına uygun olması bizim pazarda ikinci elde satış sonrası hizmetlerinin finanasmanla müşterinin yanında olmamızda sağladığı başarı. Bu da en çok müşterilere tercihi ve teveccühü için teşekkür ediyoruz. Yine rekorlu bir yıl olacak." dedi.

Piyasada, hızlı olan ve esnek olanbilenin kazandığını vurgulayan Akdeniz, "Biz büyük bir marka olmamızla beraber çok esneğiz. Zaten fuarda görüyorsunuz minibüsten bahsetmiyorum artık 2013'ten itibaren Türkiye'nin en çok satılan minibüs sprinter haline geldi. Bugün artık itfaiyemiz de var. Ambulansımızda var. 8+1 taksimiz dolmuşumuz da var. Hatta bir tanesi sprinterin çekicisi var. Müşterilerinin neyi ihtiyacı olursa olsun yük ve yolcu taşımacılığında biz derhal araç konfigüre edip piyasaya sunacak durumdayız. Bugünde bunu ispatlıyoruz." yorumunu yaptı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.