Basketbol 2. Ligi 8 Ekimde başlayacak

Basketbol 2. Ligi 8 Ekimde başlayacak

Türkiye Basketbol 2. Ligi 2011-2012 sezonu fikstürü, dün İstanbul The Marmara Otelde gerçekleştirilen Lig Kurulu toplantısının ardından yapılan kura çekimi ile belirlendi

Türkiye Basketbol 2. Ligi 2011-2012 sezonu fikstürü, dün İstanbul The Marmara Otel’de gerçekleştirilen Lig Kurulu toplantısının ardından yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Bu sezon tek grup halinde, 20 takımın katılımı ile düzenlenecek ve 8 Ekim tarihinde başlayacak. 2011-2012 sezonunda Torku Selçuk Üniversitespor,  Akhisar Belediyespor, Başkent Gençlik, Best Balıkesir, Darüşşafaka, Final Gençlik, Gaziantep BŞB, Gelişim Koleji, Genç Telekom, İstanbul BŞB, İstanbulspor, Kepez Belediye, Maliye Milli Piyango, Optimum TED Ankara Kolejliler, Orman Gençlik, Pamukkale Üniversitesi, Pertevniyal, Tenis Eskrim Dağcılık, Uşak Belediye ve Vestel takımları ile mücadele edecek.

8 Ekim’de başlayacak ve çift devreli lig usulüyle 38 hafta sürerek 22 Nisan’da sona erecek normal sezonun ardından, ilk 8 arasında yer alan takımlar play-off’a yükselecek. Play-off’larda tüm seriler 0-0 eşitlikle başlarken, çeyrek ve yarı final serilerinde 2 galibiyete ulaşan takımlar tur atlayacak. Tek maç üzerinden, tarafsız bir sahada oynanacak final maçında oynamaya hak kazanan takımların ikisi de Beko Basketbol Ligi’ne yükselecek. Normal sezon sonunda son 4 sırada yer alan takımlar ise bir sonraki sezon Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde yer alacak.

BU AÇIKLAMA SELÇUK’U YAKTI

Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligine yükselme adına tek çıkar yolu olan Genç Banvitliler’den yapılan açıklama Selçuk Üniversitesi’ni adeta yıktı.  Basketbol 2. Ligi'nde Banvit'in pilot takımı olarak yer alan ve geçtiğimiz sezon şampiyon olan Genç Banvitliler, yeni sezonda mücadelesine Beko Basketbol Ligi'nde devam edecek. Federasyonun isteği doğrultusunda yapılacak bir takım değişiklikler kapsamında Genç Banvitliler'in Banvit ile organik bağı kesilecek ve yeni adı da ''Bandırma Kırmızı'' olacak.

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genç Banvitliler takımının şampiyon olmasının ardından birçok kulüpten, 1. Lig'de oynama hakkının devri için teklif aldıklarını belirterek, şöyle dedi:''Aralarında ciddi olan kulüplerle yaptığımız uzun süren görüşmeler sonucunda ortak bir noktada uzlaşma zemini bulamadık. Bu nedenle yönetim olarak yolumuza 1. Lig'de devam etmeye karar verdik. Bu karardan dolayı pişman değiliz. Hatta Bandırma gibi mütevazı bir ilçeden Beko Basketbol Ligi'nde 2 takım mücadele edeceği için gururluyuz. Ayrıca Anadolu'da bir ilçeden 2 takımın birden 1. Lig'de mücadele edecek olmasıyla yine bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.