Barsbuğa: Konyayı zirveye taşıdık

Barsbuğa: Konyayı zirveye taşıdık

Eskrim branşı meraklılarını bekliyor

Eskrim branşı meraklılarını bekliyor. Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa okulların yaz sezonuna girmesi ile birlikte yaz spor okullarını faaliyete geçtiğini ancak hiçbir kurumun yaz okulunda eskrim branşının olmadığını ifade etti. Bu durumun kendilerini üzdüğünü dile getiren Barsbuğa eskrim branşına merakı olan öğrenci ve velileri eskirim salonuna davet etti. Barsbuğa eskrim öğrenmek isteyen çocuklara hiçbir ücret ödemeden bu imkanı sağlayacaklarının altını çizdi.

İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa, “Geçtiğimiz yıllarda yaz spor okulları uygulaması yapıldı. Ancak bu sezon böyle bir çalışma yapılmadı. Ancak yaz spor okulları bünyesinde olmasa bile velilerimiz ve bu spora ilgi duyan gençlerimiz için il temsilciliğimizin organizasyonları olacaktır. Bu branşa ilgi duyanlar hiçbir ücret ödemeden eskrim öğrenme şansına sahip olacaklar. Tüm eskrimi meraklılarını 100. Yıl Kapalı Spor Salonu içerisinde bulunan Eskrim salonuna bekliyoruz. Çalışmalarımız Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın 3 günü saat 11.00 ile 14.00 saatleri arasında devam ediyor. Branş olarak birçok ulusal organizasyonda Konya’nın ismin zirveye taşıdık.

GSİM ve vefakar velilerimizin dışında destekçimiz olmadığı halde Türkiye Eskrim camiası bizim bu başarımızı konuşuyor. Ancak aldığımız birçok başarıya rağmen halen bir destekçinin çıkmaması bizleri üzüyor. Halen kendi imkanlarımız ile bu branşı ayakta tutmaya çalışıyoruz. 2010 yılında yapılan il temsilcileri toplantısında lisanslı sporcu sayısını 2.5 kat arttıran ve 200’ye çıkaran Konya ülke sıralamasında 4. basamakta yer almıştır. Bu artışta Selçuklu Teknik Lisesi ve Özel Gençlik İlköğretim Okulunda yaptığımız tanıtım ve gösteri maçlarının büyük etkisi oldu. 2 sene öncesine kadar sporcu sayımız 25-30 iken şimdi ise tek antrenman saatinde 50 sporcuya ulaşıyoruz. Bu durum bizleri çok memnun ediyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.