Bankacılık Sektöründeki Çalışma Hayatı Sorunları İçin Komisyon Kurulacak

Bankacılık Sektöründeki Çalışma Hayatı Sorunları İçin Komisyon Kurulacak

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Sosyal Güvenlik Kurumu ile veri paylaşımında yaşanan aksaklıklar ve sektördeki teftişler konusundaki sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e iletti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Sosyal Güvenlik Kurumu ile veri paylaşımında yaşanan aksaklıklar ve sektördeki teftişler konusundaki sıkıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e iletti. Çelik, bankalara teftiş konusundaki özellikle yoruma açık konuların ortadan kaldırılması için çalışma yapma sözü verdi.

Bakan Çelik, Türkiye Bankalar Birliği yönetim kurulu üyelerini kabul etti. TBB yönetimi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) son düzenlemesi ve yine kamuoyunun gündeminde olan bankacılık sektöründeki son teftişlerle ilgili olarak taleplerini Bakan Çelik’e iletti. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, Bankalar Birliği ile iki konu başlığı altında görüşmeleri olduğunu belirterek, “Bunlardan bir tanesi veri paylaşımı ile ilgili. Sosyal Güvenlik Kurumu ile veri paylaşımında yaşanan bazı aksaklıklar var. Onlarla ilgili neler yapabiliriz onun değerlendirmesini yaptık.” diye konuştu. Diğer bir konunun ise bankacılık sektöründeki teftişler olduğunu kaydeden Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle teftiş mekanizmasının günümüz bankacılığa yansımaları ve 2004 yılında çıkan iş kanunun uygulamalarının, bugün ki teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabet içerisinde karşı karşıya bulunduğu sorunları tespit etmişler. Sayın Başkan ve heyeti bize sundular. Sunumu dinledikten sonra karşılıklı bir değerlendirme yaptık ve bir komisyonun kurulup hızlı bir şekilde çalışma hayatı ile ilgili sorunların, özellikle teftişle ilgili sorunların çözümü, yoruma açık konuların ortadan kaldırılması noktasında bir mutabakatımız oldu. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde üzerinde teknik çalışmalarını yapacaklar. Yaşanan sorunların minimize noktaya çekilmesi konusunda bir görüş birliğimiz oldu.”

Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın da Bakan Çelik’in üzerinde ifade ettiği konuları konuştuklarını söyledi. Görüşmelere devam edeceklerini belirten Aydın, teftişlerle ilgili olarak, “Biz çalışanlarımızın haklarını yemiyoruz. Onların sağlıklı bir çalışma ortamında çalışmalarını, çalışırken eğitmeyi ilke edinmiş bir sektörüz. Teftiş konusunda denetimin bakış açısı ile bizim çalışma koşullarımız arasında eğer var ise bir uyumsuzluk onların giderilmesi hususunda mütalaada bulunduk.” şeklinde konuştu.

"BDDK'NIN DÜZENLEMESİ OPTİMAL DÜZEYDE REALİZE EDİLSİN"

BDDK’nın son düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine ise Aydın, sektörle ilgili olarak ekonomi yönetiminin, ekonominin sağlıklı işlemesi konusunda belli konularda düzenleme yapmasının doğal olduğunu dile getirdi. Aydın, Bankalar Birliği olarak bu konudaki düşüncelerini şöyle aktardı:

“Biz buradaki bütün düzenlemelerin, bu düzenlemelerden etkilenen bütün kesimler için optimal bir düzeyde realize edilmesinin gerekliliğinden söz etmiştik. Bankalar birliğinin 49 üyesi vardır, 13 yönetim kurulu üyesi vardır. Bu konuda bugün de arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunacağız. Bu hususları da ekonomi yönetimine ileteceğiz. Optimal düzeyde bir çözümü, hem ülkemiz için hem ekonomimiz için hem de bankalarımız için en uygun çözüme ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Şimdiye kadar hep böyle oldu, bundan sonrada böyle olacak.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.