Bakliyatta Hedef Büyük, İhracatın Artması İçin Destek Talebi Var

Bakliyatta Hedef Büyük, İhracatın Artması İçin Destek Talebi Var

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü’nün Antalya’da gerçekleştirdiği 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayı tamamlandı.

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü’nün Antalya’da gerçekleştirdiği 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayı tamamlandı. Çalıştay sonunda 2023 hedefleri güncellendi ve ihracatta ulaşılması gereken rakam 19 milyar 300 milyon dolar olarak belirlendi. Bunun yanında, bakliyata büyük ihtiyaç duyulduğu ifade edildi ve hedeflere ulaşılması için hükümetin önlem alması gerektiğine dikkat çekildi.

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tonumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, yeni hedefe ulaşabilmek için izlenecek yol haritasının oluşturulduğunu belirterek, “Bu hedefe ulaşmak için sektör olarak belirlenen yeni yol haritasının başarılı olması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürüteceğiz.” dedi. Yeni hedefin gerçekleşmesi için gerekli çalışmaları titizlikle sürdüreceklerini kaydeden Batallı, “Ülke ve ürün tanıtımıyla ilgili oluşturulan tanıtım gruplarının istenilen şekilde çalışmasının sağlanması, ilgili bakanlıklarla ihracat konulu yönetmelik ve mevzuatların daha detaylı görüşülmesi ve bürokratik engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu.

Son dönemlerde çiftçilerin bazı ürünleri ekmemesinin, özellikle bakliyat açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğine de dikkat çeken Batallı, “Bakliyat ürünlerinin yeterli destek alamaması nedeniyle üreticilerin büyük bir çoğunluğu bu ürünlerden vazgeçerek farklı ürünler yetiştirme yoluna gidiyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için bakliyata büyük ihtiyaç var ve hükümet bu anlamda önlem almazsa ihraç edecek bakliyat bulamayabiliriz. Bunun için ilgili bakanlıklarla bu konudaki görüşmelerimiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelerde, Türk ürünlerine yönelik başlatılan karalama kampanyalarının ihracatı olumsuz etkilememesi yönünde anti kampanyalar düzenlenmesinin de karara bağlandığı 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayı’nda, bu kampanyaları ağırlıklı olarak tanıtım gruplarının yürütmesi benimsendi. Özellikle Kamerun’da Türk makarnasına yönelik yoğun bir karalama kampanyası yürüten rakip ülkelerin bu uygulaması karşısında sessiz kalınmayacağı da ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.