Bakan Yazıcı: Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi

Bakan Yazıcı: Kooperatifler Örnek Ana Sözleşmelerle Yenilendi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, örnek ana sözleşmelerle 8 milyondan fazla kooperatif ortağına önemli hizmetlerin sunulduğunu açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, örnek ana sözleşmelerle 8 milyondan fazla kooperatif ortağına önemli hizmetlerin sunulduğunu açıkladı. Yazıcı, kooperatif kurmak isteyen vatandaşlara yol göstermesi ve rehberlik etmesi amacıyla Örnek Anasözleşmeler’in bir set halinde bastırıldığını ve kooperatifçilerin ve girişimcilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamayla ülke genelinde kooperatif girişimcilerinin önünü açmak ve kuruluş işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla örnek anasözleşmesi hazırlanan kooperatiflerden büyük bir bölümüne ilişkin kuruluş izni verme yetkisi Ticaret İl Müdürlüklerine devredildiğini bildirdi. “Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı ile belirlediğimiz yeni kooperatifçilik politikalarımız çerçevesinde, kooperatiflerin ekonominin farklı sektörlerinde faaliyet göstermesi yönündeki çalışmalara devam ediyoruz.” diyen Bakan Yazıcı, “Bu amaçla yaptığımız çalışmalardan en önemlisi ‘Örnek Anasözleşmeler’ hazırlayarak sektöre rehberlik etmektir. Bu çerçevede hem yeni sektörlerde kooperatif modelle tasarrufları ekonomiye kazandırmak, hem de mevcut kooperatiflerin değişen mevzuat karşısındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yazıcı yapılan çalışmaları da şöyle sıraladı:

“Karayolu Yük Taşıma, Karayolu Yolcu Taşıma, Üretim ve Pazarlama, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme, Tüketim, Temin Tevzi, Turizm Geliştirme, Küçük Sanat, Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama, Pazarcılar İşletme, Deniz Yük Taşıma, Deniz Yolcu Taşıma, Karşılıklı Sigorta, Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Kooperatifleri için Örnek Anasözleşmeler hazırlanarak yürürlüğe konulmuş olup, Bakanlığımız web sayfasında yayınlanmıştır.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.