Bakan Ergün: Amacımız İşsizliği Yüzde 5'ler Seviyesine Çekebilmek

Bakan Ergün: Amacımız İşsizliği Yüzde 5'ler Seviyesine Çekebilmek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, işsizlik rakamlarını tek haneli düşük rakamlara getirmeyi arzu ettiklerini belirterek, "Onun için esas amacımız yüzde 5’ler seviyesine çekebilecek bir büyüme performansını yakalamak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, işsizlik rakamlarını tek haneli düşük rakamlara getirmeyi arzu ettiklerini belirterek, "Onun için esas amacımız yüzde 5’ler seviyesine çekebilecek bir büyüme performansını yakalamak." diye konuştu.

Bakan Ergün, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne katıldı. Zirvede konuşma yapan Bakan Ergün, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ergün, isşislik rakamlarıyla ilgili, "İşsizlik rakamlarının belirli bantta seyrettiğini görüyoruz. Bunu daha doğru değerlendirmek lazım. Arzu ettiğimiz şey işsizlik rakamlarını tek haneli rakamlara indirebilmek. Şu anda işsizlik rakamları tek hanenin yüksek rakamlarında, bazen de çift haneye çıktığı oluyor." değerlendirmesinde bulundu. Bugüne kadar araştırma ve geliştirmelere çok fazla önem verdiklerini kaydeden Ergün, "Mesela teknoparklarda 2 bin 500’e yakın firma araştırma yapıyor. Binlerce proje üzerinde çalışılıyor. 20 binden fazla insan istihdam ediliyor teknoparklardaki firmalarda. 147 Ar-Ge merkezi kuruldu bu firmalar tarafından. Buralarda da 20 bin araştırmacı çalışıyor. Bu önemli bir farkındalığın ve büyük bir potansiyelin oluştuğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Büyük firmaların kendi ürünlerini araştırma ve geliştirme ile büyüttüklerini aktaran Bakan Ergün, "Beyaz eşyada Avrupa’daki pazar payımız böyle arttı. İşte otomotivde. Az önce gördük. Bunlar eskiden Avrupa’daki tasarım merkezlerinde geliştirilir burada sadece montajları yapılırdı. Şimdi sadece otomotiv sektörlerinde kurulan Ar-Ge merkezlerinde burada bir çok parçanın tasarımı otomotivde bir çok yeniliklerde ortaya koyuluyor. Bu da bizim pazar payımızı artırıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Ergün daha sonra zirvede kurulan standları gezerek salondan ayrıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.