Bakan Bayraktar: İstanbul'un Marka Değeri Türkiye'den Daha Fazla

Bakan Bayraktar: İstanbul'un Marka Değeri Türkiye'den Daha Fazla

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un marka değerinin Türkiye'den daha fazla olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un marka değerinin Türkiye'den daha fazla olduğunu söyledi. Bayraktar, "Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. Bu nedenle İstanbul’un marka değeri Türkiye’den fazla. Newyork’un marka değeri ABD’den, Tokyo’nun marka değeri de Japonya’dan fazladır. Bu örnekleri artırabiliriz. Artık marka, cazibe merkezi, komşusuyla yarışan şehirler ortaya çıkıyor." dedi. Bayraktar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan 200 bin konut ve iş yerine ilaveten yıl başına kadar 50 bin konutun daha yıkılacağını da açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin ‘Gelişen Kentler Zirvesi-Samsun’ toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. 10 yılda Türkiye’nin dünyadaki pozisyonu gereği çevresini çok daha düzenli hale getirmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, “Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. İstanbul’un marka değeri Türkiye’den fazla. Newyork’un marka değeri ABD’den, Tokyo’nun marka değeri Japonya’dan fazladır. Bu örnekleri artırabiliriz. Şehirler artık marka, cazibe merkezi, komşusuyla yarışan şehirler ortaya çıkıyor. Biz de bakanlık olarak öyle bir konuma gelebilmek için heyecanlı ve titiz bir yapı oluşturduk. Bu yapı ile büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Bu çaplı bir dönüşüm bize nasip oldu. Bakanlık olarak ülke geneline bakıyoruz. Çevrede ve şehircilikte duyarlılık, motivasyon arttı. Gönüllülüğe dayalı kentsel dönüşümler gerçekleştiriliyor. Sosyal yapıyı, dokuyu ve talepleri dikkate ele alarak kentsel dönüşümü yapmak zorundayız.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ
Kentsel dönüşümün artık kaçınılmaz bir süreç olduğunun altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, “Kentsel dönüşüm, insanımızın canını korumaya yönelik, hayat hakkını öne alan bir projedir. Aynı zamanda enerji tasarrufuna yönelik bir projedir. Çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmaya yönelik bir projedir. Kentsel dönüşüm sadece eskiyen evleri değil, kaçak, salaş ve risk taşıyan evler yerine gerekli konfora sahip evler üretmektir. İnsanımızın hayat kalitesini artırmaya yönelik bir projedir. Bu kapsamda tüm ülkeyi salaş, kaçak yapılar ile afet riski taşıyan binalardan kurtarmak ana hedefimizdir. Bu bakımdan kentsel dönüşüm kaçınılmazdır. Uzun soluklu ve zor bir süreçtir. 20 yıl içinde 6.5 milyon konut ve işlerini yenilemeyi hedefliyoruz. Gelinen noktada şehirlerimizi çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getirmek, insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmek yükümlülüğümüzdür.” şeklinde konuştu.

ŞEHİRCİLEKTE DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAYACAĞIZ
Halkın kentsel dönüşüm sürecini benimsemesi ile ciddi hedeflerin konulduğuna da değinen Bakan Erdoğan Bayraktar, “Biz de vatandaşlarımızın talebi ile çalışmalarımıza tüm hızla devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm sürecinde imar, ruhsat, denetim ve teknik müşavirlik sistemleri, yapı sektörleri gelişecek. Yapı malzemeleri üretimine geçilecek. İmar kanunları ve yapı tasarımlarında ileri düzeyde dünya standartlarını yakalayacağız. Kayıt dışı ekonomiyi önlemede inşaat sektörünü disipline edeceğiz. Böylece 10 yıl içinde katı atık düzenli depolama sorunlarını halletmiş, atık su arıtma sistemlerini tamamlamış bir Türkiye hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm seferberliğimizi deprem ve afet riski olan konutlar başta olmak üzere dönüşüme devam ediyoruz. Şuan 200 bin konut ve iş yerinin yıkımına başlandı. Yılbaşında da 50 bin tane konut yıkılacak. Bu çok ciddi bir çalışma. Bu konuda çok başarılı belediyeler de var.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ve çevre il valileri, bürokratlar, akademisyenler ile davetliler katıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.