Aydınlar Ocağı’nın Ocak ayı programı belli oldu

Aydınlar Ocağı’nın Ocak ayı programı belli oldu

Konya Aydınlar Ocağının 2009 yılı Ocak ayı programı belli oldu.

Yeni yılın ilk Salı Sohbeti’nde konuşmacı Bahri Kılınçel, “Sarıkamış Faciası”nı tarihî, askerî ve siyasî yönleriyle ele alarak anlatacak. Bu akşam Sille Konağı’nda saat 20’de gerçekleştirilecek olan sohbetin ikinci konuşmacısı Araştırmacı-Yazar Mustafa Sinan Ümit, 120 adlı filmin gösterimini yapacak. Bu arada filmin kısa bir yorumunu yapacak.

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, yeni yılda da Türk kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına kültür ve sanat faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini belirtti. 13 Ocak 2009 tarihinde konuşmacı İbrahim Dıvarcı ve Ahmet Kuş tarafından  “Anadolu Selçuklu İzleri”nin DİA eşliğinde dile getirileceğini ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, Selçukluların Anadolu’da bizlere miras olarak bıraktığı tarihî eserlerin öneminin bu dia gösterimiyle bir daha vurgulanacağına dikkat çekti.
20 Ocak 2009 Salı akşamı ise Çelebi Grubu, Yaren Gecesi’nde Konya’nın sevilen türkülerini seslendirecek. Kesim Çayır’dan Şerif Hanım’a, Develi’den Konyalı’ya, Alimem’den Meram Bağları’na, Turnam’dan Saffet Efendi’ye kadar pek çok Konya Türküsü’yle Sille Konağı, unutulmaz bir akşam yaşayacak.
Ocak ayının son Salı sohbetinde (29 Ocak 2009) ise; Araştırmacı-Eğitimci Osman Küçükmumcular, Kadro Dergisi ve Kadrocular Hareketi’nin edebî, fikrî ve siyasî yönünü tarihî perspektiften ele alarak anlatacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.