Aydın 2. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Aydın 2. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Aydın 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 296 firmanın katıldığı ve 24 Kasım 2013'e kadar devam edecek fuarı, en az 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Aydın 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 296 firmanın katıldığı ve 24 Kasım 2013'e kadar devam edecek fuarı, en az 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi, Havaalanı Caddesi'ndeki eski tütün depolarında açılan fuara, Aydın ve Türkiye'nin dört bir yanından firmalar katılıyor. Ayrıca Aydın Belediyesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odası gibi sivil toplum kuruluşları da yerlerini aldı. Fuara tarım alet ve ekipmanları, gıda ve hayvancılık sektöründen firmalar katılıyor.

Açılış töreninde konuşan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, bu tür etkinliklerin uluslararası boyuta taşınması gerektiğini söyledi. Tarım şehri Aydın’ın ülke ekonomisine katkısının daha da artması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, "Aydın, ülkemizin en önemli tarım merkezlerinden birisidir. Ürettiği incir ve kestanede birinci, zeytin, enginar ve pamukta ikinci sırada yer alırken çilek ve yer fıstığı üretiminde de üçüncü sıradadır. Ülkemizde üretilen bitkisel ürünlerden 21'inde ilk 10'da yer almaktadır. Amacımız, fuarı istikrarlı bir şekilde uluslararası alana taşımak olmalıdır." dedi.

Türkiye’de tarım alanında başarı olduğunu, buna karşılık çiftçinin emeğinin karşılığın alamadığını söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ise, “Allah toprağı vermiş, suyu vermiş, al kullan demiş. Buna rağmen çok çalışıyoruz ama az kazanıyoruz. Burada bir yanlışlık var. Tarım eskisi gibi geçim kaynağı değil, en büyük kazanç kapısı. İnsanlar petrolsüz yaşayabilir ama tarımsız yaşayamaz. Dünyada gıda, en stratejik sektör oldu. Geçen yıl fiyatı en çok artan beş emtiadan ikisi gıda ürünü. Biz yıllarca tarım ve hayvancılığa stratejik ürün olarak bakmadık. Son dönemde ise bu bilincin geliştiğini görüyoruz ama bu sefer de sektörden hakkıyla para kazanmayı beceremedik. Tabiri caizse çok değerli madenlerin üzerinde oturuyoruz ama ekmeğini yiyemiyoruz. Tarım ve hayvancılık sektöründe markalaşmalıyız. Eğer markalaşırsak, işte parayı o zaman hem ülkemiz hem de biz kazanacağız. Ben bunu yapacağımıza, markalaşacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.