Avusturya Merkezli Chemson Ag'yi Aldı, Küresel Pvc Pazarında Söz Sahibi Oldu

Avusturya Merkezli Chemson Ag'yi Aldı, Küresel Pvc Pazarında Söz Sahibi Oldu

Oyak Grubu, dünya çapında bir kimya şirketi satin alarak küresel PVC stabilizator üretiminde söz sahibi oldu.

Oyak Grubu, dünya çapında bir kimya şirketi satin alarak küresel PVC stabilizator üretiminde söz sahibi oldu.

Türkiye kimya sektorünün önde gelen şirketlerinden Akdeniz Kimya’yi 2012 sonunda satın alarak sanayi grubuna katan Oyak, bu sektördeki büyümesine uluslararası bir devi satın alarak devam etti. Grup, Avusturya merkezli Chemson AG’nin hisselerinin tamamını satın alarak, bünyesine kattı. Böylece polimer katkı maddeleri arasında önemli bir yer tutan ve PVC mamul üretiminde vazgeçilmez unsur olan PVC stabilizatörleri alanında dünyada söz sahibi olan ilk şirketler arasına girdi.

Akdeniz Kimya gibi PVC bazlı pencere ve yapı profilleri, boru, enjeksiyon ürünleri, kablo izolasyon ve yumuşak yüzey kaplamaları imalatında kullanılan polimer katki maddeleri üreten Chemson'un alanında pazar lideri olduğu öne sürülüyor. Söz konusu katkı maddeleri, PVC bazlı ürünlerin imalatında belirleyici bir rol oynayarak renk tutarlılığı, mukavemet ve yüzey pürüssüzlüğü gibi önemli özellikler kazandıyor ve ürünlerin ideal şartlarda işlenebilmesini sağlıyor.

Chemson AG'nin Avusturya'daki tesislerine ilaveten İngiltere, ABD, Brezilya, Çin ve Avustralya'da üretim tesisleri, Almanya, Hollanda ve Singapur'da satiş ofisleri bulunuyor. Diğer yandan otomotiv, demir çelik, çimento ve enerji başta olmak üzere ceşitli sınai kuruluşları bulunan Oyak, sanayi portfoyü ve hizmet şirketleri ile 35 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.