Avustralya’ya Sığınan Mülteciler Kamboçya’ya Gönderilecek

Avustralya’ya Sığınan Mülteciler Kamboçya’ya Gönderilecek

Avustralya’ya sığınmak isteyen mültecilerin bir kısmını Kamboçya’ya yerleştirmek için Cuma günü iki ülke arasında bir anlaşma imzalanacak.Kamboçya Dışişleri Bakanlığı, Avustralya Göçmen Bakanı Scott Morrison anlaşma için Cuma...

Avustralya’ya sığınmak isteyen mültecilerin bir kısmını Kamboçya’ya yerleştirmek için Cuma günü iki ülke arasında bir anlaşma imzalanacak.

Kamboçya Dışişleri Bakanlığı, Avustralya Göçmen Bakanı Scott Morrison anlaşma için Cuma günü Kamboçya’da olacağını duyurdu.

Sığınmacıların Kamboçya’ya yerleştirilmesi konusu Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop’ın Şubat ayındaki Kamboçya ziyareti sırasında gündeme geldi. Şu ana kadar anlaşma ile ilgili herhangi bir bilginin açıklanmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Anlaşmaya BM, her iki ülke muhalefeti ve sivil toplum kuruluşları da tepkili. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Avustralya’nın sığınmacılar ile ilgi sorumluluklarından kaçınma girişimini tehlikeli bir uluslararası emsale neden olabileceği uyarısında bulundu.

STK'lar ise Kamboçya’nın dünyanın en yoksul ülkelerinden olduğuna dikkat çekerek sığınmacıların ekonomik sorunlar ile baş başa kalacakları ve topluma entegre olamayacakları uyarısında bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.