Atso Başkanı Uslu: Böyle Radikal Bir Karar Alelacele Alınmamalı

Atso Başkanı Uslu: Böyle Radikal Bir Karar Alelacele Alınmamalı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, dershanelerin mevcut sistemin eksikliğinden dolayı varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, dershanelerin mevcut sistemin eksikliğinden dolayı varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

Dershaneler ve okuma salonlarının kapatılmasına ilişkin kanun taslağını değerlendiren Uslu, "Dershaneler mevcut sistemin eksiği üzerine kurulmuştur. Eğitim sistemimizde öğrencinin başarısı için özel ders ihtiyacını karşılayan özel dershaneler ile okullarımızın işlevleri tamamen birbirinden farklıdır. Bu noktada okul ile dershanelerin öğrenciye sağladığı eğitim imkânı tamamen birbirinden ayrılmalı." dedi.

Dershanelerin kapatılması kararının zamanlamasına dikkat çeken Uslu şöyle devam etti:
"Böyle radikal bir karar alelacele alınmamalı. Bu kararın ülke eğitimi üzerindeki sonuçları öngörülmeli. Altyapı oluşturulmadan dershaneleri kapatmak hem öğrencileri hem de öğretmenleri zor durumda bırakacaktır."

Uslu, 4 bine yakın özel dershanenin olduğunu, özel ders alamayan 1,5 milyon dar gelirli ve orta halli ailenin çocuğu olduğuna vurgu yaptı. Uslu, "50 binden fazlası öğretmen olmak üzere 100 bini aşkın çalışanıyla önemli bir istihdam alanı. Eğitim sistemimizde sorunlar olabilir ancak bunu çözerken dershanelerin eğitim sistemi içindeki yerini, bundan sonraki konumunu belirlemek için bazı düzenlemelere ihtiyaç olabilir. Ancak bunu yaparken diyalog içinde olmalıyız. Kapatma kararı tek taraflı alınmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Halkın, velinin ve öğrencilerinde görüşlerine önem verilmesi gerektiğini dile getiren Uslu, şöyle devam etti: "Konunun bütün tarafları şeffaf bir iletişim ortamında bir araya gelmeli. Dershanelere karşı olma ya da olmama gibi bir bakış açısı ile eğitim meselelerini çözemeyiz. Dolayısıyla bu sürecin tüm kesimleri belirsizlik ve endişeden uzaklaştıracak bir aklıselim eşliğinde, diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu iş bir kamplaşmaya doğru götürülmemeli." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.