Asiad, 17 Ülkeden 230 İşadamını Mersin’de Ağırlayacak

Asiad, 17 Ülkeden 230 İşadamını Mersin’de Ağırlayacak

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), düzenlediği Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu organizasyonuyla 17 ülkeden 230 işadamını Mersin’de ağırlayacak.

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), düzenlediği Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu organizasyonuyla 17 ülkeden 230 işadamını Mersin’de ağırlayacak.

27- 28 Kasım tarihlerinde CNR Yenişehir Fuar Alanı’nda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) işbirliğiyle gerçekleştirilecek programla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, organizasyonun Mersin’de bir ilk olacağını ve bölgesel ekonomiye büyük bir hareketlilik kazandıracağını ifade etti.

İhracat anlamında Mersin’i önemli noktalara taşıma gayretinde olduklarını anlatan Oğuz, "Bu kapsamda işadamlarımızın özellikle üretim ve ihracat ağırlıklı faaliyet gösteren firmalarımızın önünü açabilmek, onlara yeni ve önemli pazarlar oluşturabilmek amacıyla girişimlerimize hızla devam ediyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar neticesinde 17 ülkeden 230 işadamının katılacağı Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu’nu organize ediyoruz. Yurt dışından katılan bu işadamlarının tamamı gıda, tarım, hızlı tüketim ürünleri ve ilgili makine sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Programımız içerisinde yerli firmalar açtıkları stantlarda ürün ve hizmetlerini tanıtırken ikili iş görüşmeleri bölümünde de iş bağlantıları gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Programa bölgesel anlamda önemli firmaların katılacağını vurgulayan Oğuz, Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan ve Sudan gibi birçok ülke ile ticaret yapma fırsatının elde edileceğini vurguladı. İhracatını artırmak, geliştirmek, ürününü tanıtmak ve yeni pazarlara açılmak isteyenler için organizasyonun kaçırılmaz bir fırsat olduğunu dile getiren Oğuz, ikili iş görüşmelerinin önemine değinerek, yabancı ithalatçılarla birebir görüşme fırsatını işadamlarının ayağına getirdiklerini belirtti. Oğuz, “Yabancı firmalar Türkiye’den ithalat potansiyeli ve hedef sektörden olma kriterleri açısından değerlendirilerek programa dahil edildi. Bu nedenle programa katılan yerli firmalarımız referanslı alıcılarla görüşme imkanına sahip olacak.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.